Hem NyheterNyhet WB 25:e upplagan av Fuller’s Vintage Ale

25:e upplagan av Fuller’s Vintage Ale

av Livets Goda

Tänk dig att få brygga en öl med de bästa tänkbara råvarorna som finns att tillgå just för stunden. I 25 år har bryggmästare på Fuller’s fått göra precis det i skapandet av årets upplaga av Fuller’s Vintage Ale. Lansering sker 26 november.

För Fuller’s Vintage Ale 2021 kombineras Pale Ale- och Caragold-malt med DRC® (Double Roasted Crystal), för att ge en sötma av toffee och russin. För årets lansering har bryggeriet även valt ut yngre brittiska humlesorter i form av Endeavour som ger plommontoner, medan Olicana® och den ännu icke namngivna experimentella humlen CF182 lägger till tropiska- och apelsintoner. Allt kompletterat av marmeladkaraktären hos Fuller’s jästen. Och kanske funderar man över vad som sedan händer med årets recept? Det skrivs givetvis ner i The Book of Brewers där alla Fuller’s recept sparas.

Fuller’s Vintage Ale 2021 finns tillgänglig i Systembolagets tillfälliga sortiment från 26 november på nr 11136 och priset är 74,90 kr.

Fuller’s Vintage Ale skapas för att kunna drickas från första lanseringsdag men eftersom jästen inkluderas i flaskan kommer ölen att fortsätta att utvecklas långt efter bäst-före datumet, som för övrigt är på 10 år.

Varje flaska är numrerad och representerar en del av den limiterade bryggning som detta är. Förr har det varit relativt enkelt att få tag på gamla årgångar av Vintage Ale men i takt med en större efterfrågan på världsmarknaden har de blivit allt svårare att få tag på.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING