Hem Whisky & Bourbon 3-pack Sake vol 1. Tre sake med olika karaktär

3-pack Sake vol 1. Tre sake med olika karaktär

av Anders Enquist

3-pack Sake vol 1. Tre sake med olika karaktär

(Nr 94148, 3×300 ml, 447 kr, 93)

Det här är en lika kul som seriös giftbox för både den allsmäktige sakedrinkaren till novisen som vill ”testa på”. Japansk risbrygd formaterat som med tanke på årstiden, en fyndig julklapp med bra och snärtig information om respektive brygd och annat om sake överlag.

Fukuju Awasaki 6,5% är en mousserande variant gjord på klassiskt vis med en andra jäsning i buteljen, och en ganska oemotståndlig sake med mjuk linje i den blommiga fruktighetens inslag av lime, citron, päron, aprikos och persika. Utsökt serverad kall som en törstsläckare, en lika kall aperitif, eller till glassdesserten!

Kaya Brown 14% är mer som det vi brukar vara vana vid sakevis. Mycket stilfull med rena smaker och fruktighet med vissa skogiga inslag. Snyggt syrligt och juicy avrundad. Tredje saken i denna ”box” är

Keigetsu Sake Nature 15%, som har en mer mineralisk grund och klara citrusvindar som ger hela denna sake en smakfull fräschör. Det ligger även mörka bär i djupet med vissa hallondrag och strukturellt är det mycket rent och elegant. Jag skulle vilja påstå att det är en ytterst vinös sake som även kan intas just som ”ett glas vin”, serverat runt 12 grader.

Produkten finner man på Systembolaget här >

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING