300-års jubileum – nu tar Von Winning ännu ett steg upp i kvalitet

Livets Goda 15 May, 2018
Vin 2018 är ett år av jubileer. År 1718, dvs för 300 år sedan, grundade Andreas Jordan vingården Jordan i Deidesheim ifrån vilken de tre historiska gårdarna Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl och Von Winning uppstod. 2008 var den första årgången för det “nya” Von Winning och man införde en traditionell vinframställning med bl.a. ekfatsjäsning. Att låta rieslingviner jäsa och åldras på ekfat ansågs av många vid den tiden vara en galen idé. Idag är metoden vanlig bland Tysklands vinmakare. Nu tar Von Winning ytterligare ett steg upp i kvalitén. Andreas Hütwohl, vice VD och vinmakare på Von Winning berättar mer här.

"Efter 300, respektive 10 år har vi nu beslutat oss för att ta nästa steg och ytterligare leva upp till den legendariska potentialen hos våra vingårdar i Ruppertsberg, Deidesheim och Forst.

Från och med vår 10:e årgång (2017) kommer vi att låta våra premiumviner ligga ännu längre tid på jästfällningen och ekfat innan de buteljeras och säljs.

Den mer arbetskrävande men värdefulla längre mognadsperioden innbeär att våra viner får mer djup, komplexitet, karaktär och finess. Vår riesling “Marmar” är ett väldigt bra exempel för att understryka värdet av detta förfinade arbetssätt. Efter 18 månader på fat visade sig Marmar vara det mest kraftfulla och samtidigt eleganta riesling-vinet från 2015 års produktion.

Erste Lage-rieslings (1er cru) såsom Paradiesgarten, Mäushöhle, Herrgottsacker, Reiterpfad och Ölberg kommer vara tillgängliga från augusti varje år istället för i maj månad samma år. Våra Grosses Gewächs (grand cru) Grainhübel, Kieselberg, Langenmorgen, Kalkofen, Unheheuer, Jesuitengarten, Pechstein och Kirchenstück, vår 500-kollektion (Sauvignon Blanc 500 och Chardonnay 500) samt Marmar kommer få ännu mer tid på sig. Dessa viner kommer att släppas till försäljning först maj året efter istället för som hittills i augusti, året innan. Vi kommer således att släppa årgång 2017 i maj 2019 istället för i augusti 2018.

Vi är medvetna om att dessa förändringar kommer att medföra stora utmaningar för oss under det första året, men vi är övertygade om att det är den rätta tiden att ta detta steg och att ni kommer att uppskatta den högre kvaliteten hos våra viner tillsammans med oss."

 Varma hälsningar från Deidesheim,

Andreas Hütwohl


Parlansering från Sandhi Wines idag

Vin Månadens andra lansering av Små Partier på Systembolaget släpptes idag…
17 Aug, 2018

Succéölet Radio The Mothership Imperial IPA från Collective Arts får ny illustration av konstnär från London

Whisky och Bourbon Radio The Mothership från kanadensiska Collective Arts släpptes i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Innis & Gunn Gunnpowder IPA nu i systembolagets fasta sortment

Whisky och Bourbon I våras släppte Innis & Gunn Gunnpowder IPA i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Sapporo Premium Lager släpps i systembolagets fasta sortiment

Whisky och Bourbon Sapporo Premium Lager är den ikoniska ölen från det japanska…
17 Aug, 2018

Frukten av nytänkande

Vin Deep Roots Riesling 2017 har producerats av tre vinmakare som…
16 Aug, 2018

ZUBR Premium - Prisbelönt tjeck med traditioner lanseras på Systembolaget 1 september

Whisky och Bourbon ZUBR Premium är en klassisk tjeckisk lager från den lilla…
16 Aug, 2018

Brobergs på turné

Whisky och Bourbon Välkommen till cigarrmiddag hos PM & Vänner i Växjö den…
16 Aug, 2018

Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken…
16 Aug, 2018

Mathias Dahlgren lanserar nytt lunchkoncept på Rutabaga

Mat och Restaurang Under hösten 2018 kommer Mathias Dahlgren att sälja take away-luncher…
16 Aug, 2018

MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva – och hjälper festivalbesökarna att bli klimathjältar

Övrigt För tredje året i rad fanns MAX på plats på…
15 Aug, 2018

Meny för minskat matsvinn – Gotthards Krog och Martin & Servera i nytt samarbete

Mat och Restaurang – Vi vill fortsätta erbjuda Umeåbor och tillresta på bra,…
15 Aug, 2018

Levert Frères Bourgogne Chardonnay 2017 - Nu i beställningssortimentet

Vin Levert Frères är en av Bourgognes egendomar med anor från…
14 Aug, 2018

Altia i nytt samarbete med Hernö Gin

Whisky och Bourbon Altia blir exklusiv distributör för Hernö Gin. Samarbetsavtalet börjar gälla…
14 Aug, 2018

Mr Voon öppnar en Street Bar

Mat och Restaurang Stockholm får äntligen en riktig asiatisk street bar. Krögaren och…
14 Aug, 2018

Cool cabernet franc från Argentina hos Winefinder

Vin Vinet Serbal Cabernet Franc 2017, från producenten Bodega Atamisque, kommer…
14 Aug, 2018

Würzburger Stein Silvaner ”Grosses Gewächs” 2015 lanseras på Systembolaget

Vin Vingården Stein är en av Tysklands mest berömda och ligger…
14 Aug, 2018

Alvestaglass AB: Försäljningen ökade med 60%under juli jämfört med föregående år

Övrigt Under juli 2018 uppgick försäljningen till 13 221 tkr (8…
14 Aug, 2018

2019 års SMAD resa

Whisky och Bourbon 2011 genomfördes SMADs första skottlandsresa. Då var målet Islay och…
13 Aug, 2018

Hyllad årgång av Château de Beaucastel lanseras på Systembolaget

Vin För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i…
13 Aug, 2018

Nyhet i snackshyllan: ’Linsbågar’ och flera nyheter från Estrella

Övrigt För dig som älskar ostbågar men vill ha något nytt…
13 Aug, 2018
Artikelarkivet