300-års jubileum – nu tar Von Winning ännu ett steg upp i kvalitet

Livets Goda 15 May, 2018
Vin 2018 är ett år av jubileer. År 1718, dvs för 300 år sedan, grundade Andreas Jordan vingården Jordan i Deidesheim ifrån vilken de tre historiska gårdarna Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl och Von Winning uppstod. 2008 var den första årgången för det “nya” Von Winning och man införde en traditionell vinframställning med bl.a. ekfatsjäsning. Att låta rieslingviner jäsa och åldras på ekfat ansågs av många vid den tiden vara en galen idé. Idag är metoden vanlig bland Tysklands vinmakare. Nu tar Von Winning ytterligare ett steg upp i kvalitén. Andreas Hütwohl, vice VD och vinmakare på Von Winning berättar mer här.

"Efter 300, respektive 10 år har vi nu beslutat oss för att ta nästa steg och ytterligare leva upp till den legendariska potentialen hos våra vingårdar i Ruppertsberg, Deidesheim och Forst.

Från och med vår 10:e årgång (2017) kommer vi att låta våra premiumviner ligga ännu längre tid på jästfällningen och ekfat innan de buteljeras och säljs.

Den mer arbetskrävande men värdefulla längre mognadsperioden innbeär att våra viner får mer djup, komplexitet, karaktär och finess. Vår riesling “Marmar” är ett väldigt bra exempel för att understryka värdet av detta förfinade arbetssätt. Efter 18 månader på fat visade sig Marmar vara det mest kraftfulla och samtidigt eleganta riesling-vinet från 2015 års produktion.

Erste Lage-rieslings (1er cru) såsom Paradiesgarten, Mäushöhle, Herrgottsacker, Reiterpfad och Ölberg kommer vara tillgängliga från augusti varje år istället för i maj månad samma år. Våra Grosses Gewächs (grand cru) Grainhübel, Kieselberg, Langenmorgen, Kalkofen, Unheheuer, Jesuitengarten, Pechstein och Kirchenstück, vår 500-kollektion (Sauvignon Blanc 500 och Chardonnay 500) samt Marmar kommer få ännu mer tid på sig. Dessa viner kommer att släppas till försäljning först maj året efter istället för som hittills i augusti, året innan. Vi kommer således att släppa årgång 2017 i maj 2019 istället för i augusti 2018.

Vi är medvetna om att dessa förändringar kommer att medföra stora utmaningar för oss under det första året, men vi är övertygade om att det är den rätta tiden att ta detta steg och att ni kommer att uppskatta den högre kvaliteten hos våra viner tillsammans med oss."

 Varma hälsningar från Deidesheim,

Andreas Hütwohl


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet