300-års jubileum – nu tar Von Winning ännu ett steg upp i kvalitet

Livets Goda 15 May, 2018
Vin 2018 är ett år av jubileer. År 1718, dvs för 300 år sedan, grundade Andreas Jordan vingården Jordan i Deidesheim ifrån vilken de tre historiska gårdarna Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl och Von Winning uppstod. 2008 var den första årgången för det “nya” Von Winning och man införde en traditionell vinframställning med bl.a. ekfatsjäsning. Att låta rieslingviner jäsa och åldras på ekfat ansågs av många vid den tiden vara en galen idé. Idag är metoden vanlig bland Tysklands vinmakare. Nu tar Von Winning ytterligare ett steg upp i kvalitén. Andreas Hütwohl, vice VD och vinmakare på Von Winning berättar mer här.

"Efter 300, respektive 10 år har vi nu beslutat oss för att ta nästa steg och ytterligare leva upp till den legendariska potentialen hos våra vingårdar i Ruppertsberg, Deidesheim och Forst.

Från och med vår 10:e årgång (2017) kommer vi att låta våra premiumviner ligga ännu längre tid på jästfällningen och ekfat innan de buteljeras och säljs.

Den mer arbetskrävande men värdefulla längre mognadsperioden innbeär att våra viner får mer djup, komplexitet, karaktär och finess. Vår riesling “Marmar” är ett väldigt bra exempel för att understryka värdet av detta förfinade arbetssätt. Efter 18 månader på fat visade sig Marmar vara det mest kraftfulla och samtidigt eleganta riesling-vinet från 2015 års produktion.

Erste Lage-rieslings (1er cru) såsom Paradiesgarten, Mäushöhle, Herrgottsacker, Reiterpfad och Ölberg kommer vara tillgängliga från augusti varje år istället för i maj månad samma år. Våra Grosses Gewächs (grand cru) Grainhübel, Kieselberg, Langenmorgen, Kalkofen, Unheheuer, Jesuitengarten, Pechstein och Kirchenstück, vår 500-kollektion (Sauvignon Blanc 500 och Chardonnay 500) samt Marmar kommer få ännu mer tid på sig. Dessa viner kommer att släppas till försäljning först maj året efter istället för som hittills i augusti, året innan. Vi kommer således att släppa årgång 2017 i maj 2019 istället för i augusti 2018.

Vi är medvetna om att dessa förändringar kommer att medföra stora utmaningar för oss under det första året, men vi är övertygade om att det är den rätta tiden att ta detta steg och att ni kommer att uppskatta den högre kvaliteten hos våra viner tillsammans med oss."

 Varma hälsningar från Deidesheim,

Andreas Hütwohl


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet