300-års jubileum – nu tar Von Winning ännu ett steg upp i kvalitet

Livets Goda 15 May, 2018
Vin 2018 är ett år av jubileer. År 1718, dvs för 300 år sedan, grundade Andreas Jordan vingården Jordan i Deidesheim ifrån vilken de tre historiska gårdarna Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl och Von Winning uppstod. 2008 var den första årgången för det “nya” Von Winning och man införde en traditionell vinframställning med bl.a. ekfatsjäsning. Att låta rieslingviner jäsa och åldras på ekfat ansågs av många vid den tiden vara en galen idé. Idag är metoden vanlig bland Tysklands vinmakare. Nu tar Von Winning ytterligare ett steg upp i kvalitén. Andreas Hütwohl, vice VD och vinmakare på Von Winning berättar mer här.

"Efter 300, respektive 10 år har vi nu beslutat oss för att ta nästa steg och ytterligare leva upp till den legendariska potentialen hos våra vingårdar i Ruppertsberg, Deidesheim och Forst.

Från och med vår 10:e årgång (2017) kommer vi att låta våra premiumviner ligga ännu längre tid på jästfällningen och ekfat innan de buteljeras och säljs.

Den mer arbetskrävande men värdefulla längre mognadsperioden innbeär att våra viner får mer djup, komplexitet, karaktär och finess. Vår riesling “Marmar” är ett väldigt bra exempel för att understryka värdet av detta förfinade arbetssätt. Efter 18 månader på fat visade sig Marmar vara det mest kraftfulla och samtidigt eleganta riesling-vinet från 2015 års produktion.

Erste Lage-rieslings (1er cru) såsom Paradiesgarten, Mäushöhle, Herrgottsacker, Reiterpfad och Ölberg kommer vara tillgängliga från augusti varje år istället för i maj månad samma år. Våra Grosses Gewächs (grand cru) Grainhübel, Kieselberg, Langenmorgen, Kalkofen, Unheheuer, Jesuitengarten, Pechstein och Kirchenstück, vår 500-kollektion (Sauvignon Blanc 500 och Chardonnay 500) samt Marmar kommer få ännu mer tid på sig. Dessa viner kommer att släppas till försäljning först maj året efter istället för som hittills i augusti, året innan. Vi kommer således att släppa årgång 2017 i maj 2019 istället för i augusti 2018.

Vi är medvetna om att dessa förändringar kommer att medföra stora utmaningar för oss under det första året, men vi är övertygade om att det är den rätta tiden att ta detta steg och att ni kommer att uppskatta den högre kvaliteten hos våra viner tillsammans med oss."

 Varma hälsningar från Deidesheim,

Andreas Hütwohl


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet