Hem Vinvärlden 4 viner från 4kilos Vinicola

4 viner från 4kilos Vinicola

av Anders Enquist

4Kilos Wines på Mallorca etablerades av Francesc Grimalt och Sergio Caballero 2006. Ett lite omaka men samspelt par där Francesc Grimalt´s bakgrund bland annat innehåller en tid på öns vinhus Anima Negra.

Sergio Caballero i sin tur är musiker och grundare och VD för Sonar-festivalen för avancerad musik och multimediakonst. Första vinet gjordes i garaget hos en grannvinodlare och lanserades på marknaden 2008. 2007 förvärvade man en fårfarm och transformerade denna till en vinegendom där vinresan kunde fortsätta. Man har idag 15 egna hektar och köper sedan in frukt från andra vinodlare. Vingårdarna ligger i olika delar av norra och södra Mallorca och där odlas bland annat syrah, callet, cabernet sauvignon, merlot och monastrell. Namnet 4kilos kommer från kumpanernas initiala startkapital på 4 miljoner pesetas som behövdes, resten är balerisk vinhistoria. 

4kilos

4kilos – Vinerna

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

4Kilos 2020
Mallorca / Spanien / 4kilos Vinicola / 750 ml / Nr 58789 / 399 kr / 93
100% calletfrukt vilken skördas från vinrankor på mellan 20-45 år. Jäsning i ståltankar och 2 500 liters ekfat. Lagring under ett år i 600 liters ekfat från franska Allier och det vinet av de fyra som är mest krävande och eklektisk i sin maritima ursprungsoriginalitet, utan att kväva det minsta då det ligger en snygg transparens i strukturen. Det är rikt utan skuggande tyngder, tanninerna är uppluckrat silkigt grusiga och frukten är mineraliskt dragen och andas med bra syra. Ung rödmognad i bären med lakritsörter i vindarna och längre bort i avslutet vissa tobaksnyanser. Riktigt bra.

Vinerna finner man på Systembolaget HÄR >>

RELATERAD LÄSNING