Hem Vinvärlden 5 fakta du inte känner till om Brad Pitt och Angelina Jolie

5 fakta du inte känner till om Brad Pitt och Angelina Jolie

av Livets Goda

Att dessa superkändisar var ett par under perioden 2006-2016 har du säkert koll på, men visste du detta?

Brad Pitt hade en roll i DALLAS
Brad Pitt hade en återkommande roll i tv-serien DALLAS på 1980-talet när han spelade pojkvän till karaktären Charlotte ”Charlie” Wade.

Angelina Jolie är Kambodjansk medborgare
Angelina Jolie är amerikansk medborgare, men visste du att hon även har medborgarskap i Kambodja och dessutom är hon hedersmedborgare av Sarajevo.

Brad Pitt talar japanska
Brad Pitt är väldigt populär i Japan, där han kallas ”Brapi”. Han figurerar i reklamkampanjer och är en återkommande gäst i japansk TV vilket lett till att han lärt sig en hel del japanska. Enligt utsago kan han göra sig hyfsat förstådd.

Brad Pitt och Angelina Jolies sålde ett bebisfoto för 11 miljoner dollar
Parets första gemensamma barn, Shiloh, föddes 2006 och de sålde den första bebisbilden till media för 4.1 miljoner dollar och donerade hela summan till välgörenhet. När de fick tvillingar 2008, såldes första bilderna för 11 miljoner dollar. Även denna summa donerades rakt av till välgörande ändamål.

Brad Pitt och Angelina Jolie gör roséviner
Paret köpte det vackra vinslottet Miraval i franska Provence 2011 och började göra rosévin med, den i vinvärlden högt ansedda, familjen Perrin som även står bakom kultegendomen Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Många fnös initialt åt det s.k. kändisvinet Miraval, men det skulle de bittert få ångra, då Miraval av tidningen Wine Spectator 2013 blev utsett till världens bästa rosévin. När paret separerade sommaren 2016 spekulerades det hej vilt i vad som skulle ske med egendomen och de prestigefulla vinerna. Senare framkom att egendomen skrivits över på parets gemensamma barn och är således kvar inom familjen Pitt-Jolie och man fortsätter att göra fantastiska viner tillsammans med familjen Perrin.

Nu finns den nya årgången: Miraval Provence 2019 i Sverige

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING