5 klassiska drycker man aldrig ser på ett casino

Övrigt Vi det här laget vet de flesta vad man kan förvänta sig om man stiger in på casino för att spela lite, känna spänning och förhoppningsvis även vinna lite.

Artikeln är i samarbete med svenskacasinonidag.se

Kommer man in på casinot iklädd rätt kläder finns det en stor chans att man blir approachad av en och annan playermanager. Dessa managers brukar ofta bjuda på gratisdrinkar för att man ska ha det så trevligt som möjligt under sin vistelse, bli alldeles för berusad och spela ansvarslöst. Som tur är finns inte den här kulturen på Sveriges landbaserade och fysiska casinon, utan är främst en amerikansk företeelse.

Men om vi tar en sekund och zonar in på dessa gratisdrinkar och de drycker som man generellt kan förvänta sig att finna på ett fysiskt casino kommer vi snart upptäcka att det nästan alltid är samma gamla drinkar och drycker som ständigt återkommer om och om igen... Inte så roligt.

Hur kul kan det vara att gång på gång läsa om att "just det här casinot serverar sina spelare champagne och dry martinis"?  Nej, roligare är det att ta reda på vad som absolut inte serveras på traditionella casinon, införskaffa just den drycken och sedan välja ett casino online att spela på under tiden drycken inmundigas.

Okej, så låt oss titta på 5 stycken drycker man aldrig ser på ett casino:

1. Snaps
Det är möjligt att man hittar shotvarianter i olika smaker och blandningar, men något som man aldrig hittar på ett casino är den klassiska snapsen. Det blir en perfekt början när man spelar på nätet.

2. Mölska
Mölska är ett klassiskt honungsöl och misstas ibland för dessertvin och mjöd trots det rika skummet. När det misstas för de senare dryckerna kan det hända att man hittar något liknande på ett fysiskt casino, men någon traditionell mölska hittar vi inte. Brygg din egna mölska eller hitta ett bra och icke-dessertvinigt mjöd på systemet.

3. Svagdricka
Svagdricka kommer man aldrig hitta på ett äkta casinogolv. Däremot kan man alltid ha det i glaset när man spelar på ett nätcasino. Svagdricka påminner lite om avslaget öl i och med den låga alkoholhalten. 

4. Ölsupa, Grötväta eller Dricksoppa
Kärt barn har många namn. Har man svagdrickan kan man skapa sig en äkta ölsupa. Denna skit är en svensk allmogeklassiker och har knappast tagit sig hela vägen till Las Vegas, eller ens till Casino Cosmopol. För tillverka ölsupa eller dricksoppa blandar man helt enkelt svagdrickan med mjölk, socker, ingefära och salt. Känner man sig lite lyxig kan man slänga ner några äggulor också. Smarrigt att ha vid sidan av blackjackbordet på live casinot.

5. Svenneöl
Javisst, ett riktigt gott svenneöl hittar man aldrig på något casino, för det måste man tillverka själv. Svenneöl är den lägre klassens öl och tillverkades främst under 1500-talet av backstugusittare och dagsverkesarbetare vid olika slott och herrgårdar. Givetvis slog man vad och spelade olika spel även på den här tiden, så varför inte fixa lite svenneöl och bli en del av historien. 


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet