Hem Vinvärlden 58 exklusiva flaskor av 2016 G.D Vajra Barolo Bricco Delle Viole Magnum – 96p

58 exklusiva flaskor av 2016 G.D Vajra Barolo Bricco Delle Viole Magnum – 96p

av Livets Goda

Veckans Dryckestips är något riktigt speciellt; 2016 G.D Vajra Barolo Bricco Delle Viole på magnumbutelj. Detta vin tackade Systembolaget märkligt nog nej till att göra en exklusiv lansering på, men ”den enas död….”. Vi tackar och tar emot, eftersom vi då får möjligheten att erbjuda er läsare möjligheten till att komma över en eller flera flaskor av detta vin i magnumformat.

OBS: Det tog inte lång tid så nu måste vi meddela att dessa flaskor är helt slutsålda. Grattis till er som hann få tag på en flaska eller två!


Vajras 2016 Barolo Bricco Delle Viole Magnum har fått sin lagring i stora slovenska fat (25 och 50 hl) under 32 månader. Detta vin buteljerades 30:e juli 2019 och har sedan dess vilat i flaska. Nebbiolodruvorna kommer från vingården som gett vinet dess namn, och som ligger på mellan 400-480 m.ö.h.

Veckans Dryckestips är således Vajras 2016 Barolo Bricco Delle Viole på magnum, och 58 flaskor finns exklusivt att tillgå. Det är enbart ni som just nu läser dessa rader som kan beställa vinet genom det dolda artikelnumret nedan.

Livets Godas Chefredaktör Anders Enquist om

2016 Barolo Bricco Delle Viole Magnum

Som sagt, SBs nej till en magnumlansering av vinet öppnade dörrarna exklusivt till Livets Godas läsare och följare. Jag tror faktiskt det här är det bästa jag provat från denna Piemonte-producent. Vinet var excellent redan vid förra årets släpp i vanlig butelj, vilket ni som följer oss också kunde läsa i Livets Godas recension av vinet. Inte har det blivit sämre här i magnumvarianten naturligtvis och tvärtom.

Intressant att notera att vinet utvecklat sin sensuella sida. Sötman är mer violblommigt amorös, fruktens körsbärskaraktär likaså med sin utvecklande mognadskurva där en maritim lavendel och tobak når nya höjder i vinets vegetala vind. Tanninstrukturen är ömsint elegant med en subtil mineralisk fruktdriven skärpa och klarheten i vinet är strålande.

Samtidigt finns ett mörkare djup som ger vinet en mer komplex och intressant personlighet som lockar till ett intimare umgänge under längre tid, vilket det finurliga magnumformatet också ger utrymme för.

När dricker vi det här då, frågar ni er nu kanske.
Ja, vinet är underbart just nu, men kommer även ha en vacker utvecklingskurva de kommande 10-12 åren.

Det här vill ni inte missa!

96 poäng

2016 Barolo Bricco Delle Viole Magnum
Nr 5053106 (1500 ml) 14,5%, 1 350 kr
Piemonte, Italien

Vinet beställer ni HÄR >>>

Kort om producenten:
Familjehuset G.D. Vajra har varit med sedan början av 1970-talet, och återfinns i Vergne, Barolo. Husets stil kännetecknas av ett elegant anslag i vinerna, ofta med tydlig svalhet vilket delvis kan förklaras av att flera av Vajras vingårdar är belägna på runt 400 meters höjd. Man sällar sig varken till en nyare skola eller mer old school-tänk utan agerar någonstans i mittfåran. Idag drivs egendomen av Aldo och Giuseppe, far och son Vajra, och vingårdsarealen uppgår till 40 hektar vilket bland annat inkluderar mark i den ansedda Bricco delle Viole-vingården.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING