Hem Vinvärlden 7 årgångar Kevin Arnold Shiraz inklusive nya starka årgången 2015

7 årgångar Kevin Arnold Shiraz inklusive nya starka årgången 2015

av Anders Enquist

Waterford Estate tillhör de här vinnamnen från Sydafrika som alltid förknippas med kvalitet. Här finns inga orena olater eller pådyvlande orena lädersuls-nyanser. Nej, det är snygga och eleganta viner, rika i frukt och smak. I samband med släppet av senaste årgången 2015 publicerar vi här en tidigare presenterad vertikal som vi gjort av vinet 2017.

Bakom vinerna hittar vi just Kevin Arnold som 1998 tillsammans med Jeremy och Leigh Ord köpte 120 hektar land vackert positionerat framför Helderbergs bergstoppar i hjärtat av Stellenbosch. Eller som Arnold säger: ”de bidrog med pengarna, jag med vinmakningen”. Det perfekta läget gav förutsättningar får att nå målsättningen att skapa viner av världsklass.

Kevin Arnold´s erfarenhet av vinmakning härstammar från nio år på Delheim och därefter tio år på Rust en Vrede innan det var dags för Waterford Estate. I vinkällaren provar Kevin ständigt nya vägar och experimenterar med lagring i olika dimensioner, olika fat med olika druvor i olika blandningar. Allt i jakten på det där Sydafrikanska supervinet han vill göra och som han anser ännu inte gjorts. Som han själv tidigare har sagt till Livets Goda:  ”vi gör bra viner och har så alltid gjort, men ”the best is yet to come”.

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING