Hem Whisky & Bourbon 72-årig whisky från The Macallan slår svenskt rekord – klubbades för 522.000 SEK

72-årig whisky från The Macallan slår svenskt rekord – klubbades för 522.000 SEK

av Livets Goda

Igår skrevs historia för en dryckesauktion i Sverige då en 72-årig whisky från det anrika skotska destilleriet The Macallan klubbats för ett slutpris av 522 000 kronor (som inklusive köparprovision uppgår till totalt 626.400:-). Flaskan såldes via Systembolagets dryckesauktion genom Bukowskis.

”Rekordet är ett kvitto på ett ökat intresse och efterfrågan för whisky inom det exklusiva segmentet på den svenska marknaden och för whisky generellt” säger Torkel Wilund, Head of Marketing, Edrington.

Whiskyn, som är destillerad 1946, går under namnet: The Macallan 72 Years Old Lalique The Genesis Decanter och är tillverkad i en upplaga om 600 st.

”The Macallan har en historia av exklusiva lanseringar. The Macallan 72 YO är en väldigt unik single malt som präglas av ett exceptionellt hantverk och som erbjuder en exklusiv upplevelse i både smak och varumärkets historia.” fortsätter Torkel Wilund.

Det tidigare svenska rekordet på 332.000 SEK från december 2018, var också det en whisky från The Macallan – en 55-årig Lalique.

The Macallan 72 Years Old Lalique The Genesis Decanter lanserades 2018 som en hyllning till The Macallans nya destilleri i natursköna Easter Elchies Estate i Speyside, Skottland. Flaskan är buteljerad för hand i Craigellachie, och designad i kristall från Cristallerie Lalique. Lådan är formgiven av N.E.J Stevenson.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING