Hem Vinvärlden 8 anledningar varför magnum är bättre

8 anledningar varför magnum är bättre

av Christoffer Enquist

Större är bättre? Ja ofta så kan det vara så, och när det gäller vin så är det definitivt en speciell känsla som uppstår när större flaskformat dukas upp på bordet. Importören Nigab presenterar här deras åtta anledningar till varför magnum är bättre.

More is more

Anledningar till varför du ska köpa vin på magnumflaska!

1. Storleken (More is more)
Nu är det FEST! En stor pava höjer partystämningen direkt!

2. Räcker längre
Med en magnumflaska får fyra middagsgäster minst två glas var av exakt samma vin. Ingen behöver springa ut och korka upp en ny flaska då den här räcker dubbelt så långt!

3. Effekten
När man bär in en magnumflaska till middagsgästerna så är härlighetsfaktorn uppe i 150%! Det måste inte heller vara svindyrt.

4. Garanterat bra vin (ofta)
Att göra viner på magnumflaska kräver en hel del resurser så det är bara producenternas kvalitetsviner (oftast men inte alltid) som hamnar i de generösa pavorna. Därför kan man vara säkrare på att man får med sig ett bra vin när man handlar en magnumflaska.

5. Bäst för lagring
Viner på magnumflaska lagras allra bäst. Den stora mängden vätska och frånvaron av syre (flaskhalsen är samma storlek som på en vanlig flaska) gör att lagringen blir optimal i en flaska av magnumstorlek.

6. Mindre hantering
Att det rent praktiskt blir färre klirr att släpa till återvinningen. Hellre få stora flaskor än många skramlande små.

7. Dekoren
Ingen kan vara nere med en lyxig magnumflaska på bordet! När vinet är slut kan man dessutom använda pavan som maffig ljusstake, en härlig detalj på ens dekadenta middagsbord.

8. Gå-bort-present
När man räcker över en magnumbutelj till sin värd så blir glädjen dubbelt så stor. MINST!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING