Hem Vinvärlden 8 Påsköl och en ny ekologisk akvavit

8 Påsköl och en ny ekologisk akvavit

av Livets Goda

Jämtlands Påsköl
(art.nr 1385, 20,80 kr, 6%)
En frisk öl med inslag av kaffe, kardemumma, kola och mörk choklad tillsammans med en lättsam beska med lite rostade toner och fyllighet. En passande öl på påskbordet.

Jämtlands Påskebrygd
(art.nr 1338, 19,90 kr, 4,5%)
En liten lättare variant av ovanstående med liknande drag och karaktär. Karamellmalt med bittra toner. Ett bra alternativ för den som söker lite alkoholsvagare öl.

Nils Oscar Kalaspåsköl
(art.nr 1360, 19;90 kr, 5,6%)
Härlig skumkrona med inbjudande aromer. Det finns mycket smaker i balanserat slag och med fräschör. Naturligtvis finner vi mörkrostade inslag tillsammans med en torr sötma, krydda och tofféekola, som kommer passa ypperligt till påskens måltider. Gott!

Oppigårds Easter Ale
(art.nr 1374, 27,40 kr, 5,3%)
Läckert bärnstensfärgad med fin skumkrona och ljuvlig arom. Rund och fyllig med friskt bett och komplexitet i smakspektrat. Elegant öl som vi gladeligen ställer på bordet. Bränd toffée med matig stil, utan att tappa fräschören. Lite inslag av syrlig citrusfrukt.

Eriksberg Påsköl
(art.nr 1350, 16;50 kr, 4,5%)
Kaffetoner med rostade inslag, choklad och malt med lagom beska i fräschör. En balanserad öl för alla typer av godhjärtade människor. God.

Poppels Påskporter Tvåtusensjutton
(art.nr 1300, 23;90 kr, 5,5%)
Inslag av rökt skinka i rostat slag, mörk choklad, brända kaffebönor och med ordentliga muskler i smaken. Dock bibehållen syra och fräschör, vilket gör detta till en god och frisk variant i segmentet. Är du ute efter en porter som inte blir för tung på Påskbordet, då är detta ett bra alternativ. Lång eftersmak.

Wisby Påsköl
(art.nr 1390, 19,90 kr, 6%)
Citrus, örter och örtig malt som drar mer åt en klassisk IPA, fast här i en påsk-twist. Fyllig med fruktdriven struktur tillsammans med kryddnejlika, apelsin, kaffe och mörk choklad. Riktigt bra!

Mariestads Påsköl
(art.nr 1315, 18,90 kr, 5,8%)
En stående klassiker och en riktigt snygg påsköl av Mariestads som flirtar med det folkliga, men på en konnässörsnivå. Tofféekola, syrliga inslag med fin fruktighet och krämig struktur. En väldigt elegant öl med balanserad beska i finishen.

 

Alkoholfritt alternativ

Mariestads Påskbrygd
(art.nr 11940, 12,90 kr, 0,5%)
Bastuved och nybakat knäckebröd i härliga valörer.  Påminner om storebror i stilen, men då med en lättsammare struktur av naturliga skäl. En riktigt god alkoholfri öl för de som inte kan eller vill dricka mer alkoholstinn öl.

 

Akvavit

Saltö Akvavit
(art.nr 80, 140 kr, 38%)
Elegant, god, balanserad och snygg. Inslag av citrus, fänkål, salmiak och pors i en ganska mild och snäll struktur. En dryck som gör sig bra i sitt eget majestät. Till exempel efter den bastanta påsklunchen så fungerar denna akvavit som en liten maglugnande avec av elegantare snitt. Ett tips är att servera denna i ett vinglas tillsammans med en eller två isbitar.

 

 

RELATERAD LÄSNING