90-åring får ny kostym

Livets Goda 12 Jun, 2019
Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig som framtid. Varumärket är känt för sin kvalitet och trygghet, något man håller hårt i. Men i den nya design adderar man också lekfullhet och generöst med kunskap och inspiration.

Salt har en magisk förmåga att lyfta andra smaker, och ingen annan krydda kan vända en maträtt från smaklös till utsökt på samma sätt. Trots detta är salt ofta en anonym baskrydda gömd i en låda. Något Falksalt vill ändra på. 

– Vi vill bli en inspirerande och trogen kompis i köket. Vårt nya utseende är ett visuellt lyft både i salthyllan och hemma i köket. Det ger oss också möjlighet att prata mer kring produktegenskaper, användningsområden och annan kunskap som är bra att ha med sig i matlagningen, säger Anna Ung, Product Manager på Falksalt.

Falksalt är salthandlare i femte generationen och kan en hel del om salt. Inte bara vad gäller kvalitet och råvara utan också kring utvinningsprocesser och saltsorter. Något som man vill förtydliga och dela med sig av i sitt nya designkoncept.

– En övergripande ambition i framtagningen av vår nya design har varit att göra det enklare för våra konsumenter att förstå skillnaden mellan olika saltsorter. På ett rakt och tydligt sätt visa vad som kännetecknar varje salt och vad olika sorterna passar bäst till, förklarar Anna Ung.

Som en förlängning av den nya förpackningsdesignen har Falksalt även tagit fram en ny kommunikationsplattform och hemsida. Genomgående handlar det om att bli mer generösa och dela med sig av sin gedigna kunskap om salt. Både kring olika sorter men också med recept och inspiration. 

– Köksglädje och matpassion har vi gemensamt med våra kunder, men vi vill också bli en hjälpande hand när man vill utveckla sina smaklökar och hitta nya smakkombinationer. Salt är livets viktigaste smaksättning, och det är vårt uppdrag att förmedla det, säger Anna Ung.

Arbetet med Falksalts uppdaterade designkoncept påbörjades under varumärkets 90-årsfirande under 2018. I arbetet har även logotypen uppdaterats, och den välkända falk-symbolen har nu ett modernare uttryck. Till sommaren 2019 ska de flesta av Falksalts produkter ha det nya utseendet i butikshyllan.


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet