Hem Vinvärlden 94 poäng till den klockrena nyårschampagnen!

94 poäng till den klockrena nyårschampagnen!

av Livets Goda
 
Livets Goda tycker till om Charles Heidsieck Brut Réserve
Om du är festens värd på nyårsafton och söker en inte allt för dyr men fortfarande exklusiv champagne som fyller alla syften och funktioner från den första till den sista skålen liksom till mat däremellan, så behöver du inte leta längre, CH Brut Réserve är din ”man”. Det är en social kameleont som bjuder på substans utifrån och in; från den högklassiga mognaden med toner av rostat bröd, mineraler och äpplen i doft till sin rena, sirligt syrliga och elegant nyanserade frukt, med adderande inslag av krita, grapefrukt, lime, nötter och ostronskal i gom. En mineraliskt färgad syra skapar elegans, balans och fräschör och ger champagnen sin komplexa kropp, och det långa, krämiga och generösa avslutet är förföriskt. Det är balanserat, precist och fokuserat och samtidigt generös och omfångsrik.
Vi skrev ”om du är festens värd” inledningsvis, men seriöst, Charles Heidsieck Brut Réserve är den där högklassiga champagnen för alla tillfällen vad de nu än må vara, värd eller inte, och en solklar pjäs på Livets Godas Topp 10 lista över den bästa champagnen 2017!
 
94 poäng / Livets Goda
 
Art.nr 77522, 457 kr
 
Champagnen finns redan på hyllan i 66 Systembolagsbutiker, vilken som är din närmsta butik finner ni här. Charles Heidsieck Brut Réserve kan naturligtvis också beställas till just din butik, vilket du kan göra här nedan
 
 
Övrigt:
Under 2016 års “World Championship Champagne & Sparkling” vann Charles Heidsieck NV Brut Réserve kategorin ”Best Champagne NV Blend”. I den blindprovade juryn satt bland andra Tom Stevenson, Essi Avellan MW och Dr Tony Jordan, som är några av världens mest kända champagneexperter.
 
Kort om Champagne Charles Heidsieck
Charles Heidsieck föddes 1822 av Charles-Henri Heidsieck och Emilie Henriot. Han grundade sitt vinhus 29 år gammal. Som första champagnehus resta han till Amerika för att lansera sina bubblor i det nya landet. Där fick han snabbt namnet ”Champagne Charlie” och rönte såväl stora framgångar som enorma strapatser. Sedan några år tillbaka är huset åter igen i privat ägo och det är nu familjen Descours som står som ägare. Satsningen är fullständig för att se till att huset fortsätter att var i den absoluta champagnetoppen.
 
Mer om Charles…
Vill du läsa mer om Charles Heidsiecks historia, ta del av en unik vertikalprovning samt inspireras av passande recept? Ladda ner Livets Godas Special – Champagne Charles Heidsieck!
 
 
 
 
[ai:Content_link url=https://www.livetsgoda.se/vinet-maten-hogrevsburgare-och-champagne-fran-charles-heidsieck]
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING