Hem Whisky & Bourbon Absolut Rainbow – en flaska för mångfald

Absolut Rainbow – en flaska för mångfald

av Livets Goda

– Vi har klätt vår ikoniska flaska i regnbågsflaggans färger och gör den till en permanent medlem av Absolut familjen, säger Yann Fränckel, Brand Manager White Spirits på Pernod Ricard Sverige.

Absolut Vodkas engagemang för HBTQ-samhället grundlades redan under 1980-talet i New York. Det är andra gången som Absolut lanserar en unik flaska på den svenska marknaden, för att visa att man står för mångfald och lika rättigheter. Absolut Rainbow lanseras den 24 juli som en del av beställningssortiment på Systembolaget och till skillnad från föregående år kommer Absolut Rainbow att bli permanent på Systembolaget. 20 kr från varje såld flaska kommer att gå till organisationer som jobbar med HBTQ-frågor.

Ny Absolut cocktail i samarbete med Rescued Fruits och Johan Evers
Lagom till Stockholm Pride 2017 har Absolut och Resuced tagit fram en helt ny cocktail baserad på Rescued Lycklig och Absolut Rainbow. Lycklig är en ”limited edition” juice från Rescued som firar rätten att vara den man är och vara med den man vill vara med.

Absolut Rescued Lycklig
30ml Absolut Vodka
50ml Rescued Lycklig
10ml Grenadine
10ml Verjus
Sodavatten

Receptet på cocktailen är skapat av inflytelserika och omtalade bartendern Johan Evers från Penny & Bill Stockholm, som under senaste året bland annat har mixat drinkar i TV4 Nyhetsmorgon.

– Tanken var att ta fram en frisk lätt cocktail med Rescued Lycklig och Absolut Rainbow som huvudaktörer. Tankarna drogs direkt mot festival, Pride, färger, och innehållet i Rescued Lycklig – äpple. Cocktailen innehåller omogna äpplen (verjus), granatäpple och fallna äpplen där sötma och syra från de olika delarna gör att man inte behöver något onödigt socker. Cocktailen blir således svalkande och frizzig, en mycket trevlig kombo, säger Årets Bartender 2016 Johan Evers på Penny & Bill.

Absolut Rescued Lycklig kommer serveras på Penny & Bill men även på andra utvalda ställen där Absolut Vodka finns representerade i Stockholm.

– Ett samarbete mellan Rescued och Absolut Vodka kändes helt naturligt då företagen delar många värderingar. Vi båda jobbar stenhårt med hållbarhet kring våra produkter. Dessutom är Rescued och Absolut övertygade om att mångfald är rätt väg mot en öppnare värld, säger Truls Christenson, frukträddare och säljansvarig på Rescued Fruits.

Om Rescued Fruits
30 % av all frukt som odlas slängs. Rescued räddar frukt som annars skulle gå till spillo för att den inte passar in i jättarnas massproduktion. I en ny liten fabrik i Helsingborg utvecklar och producerar Rescued juice av frukt och grönt som annars skulle slängas. Deras övergripande målsättning och mission är att uthålligt få bort allt svinn av frukt och grönsaker.
www.rescued.se

Om Absolut Rainbow
Absolut Rainbow flaskan symboliserar regnbågens färger målade med penseldrag direkt på flaskan. Designen ger ett handgjort utseende som för tankarna till Absoluts konstnärliga arv. För Absolut representerar regnbågsflaggan HBTQ-samhällets många personligheter. På flaskans baksida beskrivs Absoluts förhållande till, och stolthet över, samhällets mångfald.

Absolut Rainbow innehåller Absolut Vodka Original.

Beställ Absolut Rainbow: varadrycker.se/absolut-rainbow, eller på Systembolaget.
Absolut Rainbow
Flaska 700 ml
Alkoholhalt 40%
249 kr
Artikelnummer: 82023-01
Finns att beställa på Systembolaget från och med 24 juli.
www.absolut.com

RELATERAD LÄSNING