28 minuter söder från Stockholm, invid Snäckviken i Södertälje, har Elite Hotels of Sweden öppnat sitt senaste destinationshotell Ad Astra by Elite. Med influenser från Rivieran har man skapat förstklassig gastronomisk upplevelse där hotellets hela fem restauranger och barer tar dig med hela vägen till det genuina Italien och södra Frankrike.
Ad Astra by Elite är Elite Hotels hittills mest omfattande hotellprojekt, en förstklassig
internationell destination med fokus på avkoppling och upplevelser som förflyttar dig till den
soliga Rivieran. Här kan gäster koppla av, umgås och roa sig. Den generösa och varma italienska
livsstilen blev en ledstjärna för skapandet av Ad Astra by Elite, som erbjuder fem olika
restauranger och barer med de främsta smakerna från Rivieran.
Bakom hotellets fem restaurangkoncept står den gastronomiska ledaren Andreas Edlund, tidigare
kökschef på hotellet At Six och restaurangerna Handelshuset och Pocket by Pontus. Nyligen
hemflyttad från Sydfrankrike för att nu leda det gastronomiska arbetet på Ad Astra by Elite.
“Rivieran ligger mig varmt om hjärtat med en fantastisk mat- och restaurangkultur.
Kombinationen av det franska och italienska köket är en spännande mix och enligt mig den
främsta gastronomin. Smakrikt, lättsamt, lekfullt och generöst med fokus på kvalitativa råvaror,
precis som de smakupplevelser vi skapat på våra fem restauranger och barer”, säger Andreas
Edlund, gastronomisk ledare Ad Astra by Elite.
VIVACE – HUVUDRESTAURANGEN
Ad Astra by Elites huvudrestaurang heter Vivace, vars namn på italienska betyder “levande” och speglar den atmosfär som gästerna upplever. I den färgsprakande och inbjudande art-deco-
inspirerade restaurangen serveras frukost, lunch och middag med influenser och smaker från
Italien och Medelhavet. Kött, fisk och grönsaker och övriga råvaror är noga utvalda, ekologiska
och anpassade efter säsong. Precis som i Medelhavet tillagas flera av rätterna på grillen. Här vill man inte missa entrecôte alla saltimbocca eller de grillade skaldjuren.
IMPASTO – INGET ITALIEN UTAN NAPOLITANSK PIZZA
Vivaces bakficka Impasto den mysiga restaurangen som serverar autentisk napolitansk pizza,
gjord på noggrant utvalda råvaror, eld och kärlek – med frasig leopardfläckig kant som resultat.
Impasto har en av norra Europas största vedugnar och är en hemtrevlig och familjär mötesplats.
CIELO – UNDER BAR HIMMEL
I orangeriet Cielo kan man uppleva en somrig känsla året om. Här njuter man av pärlande
prosecco eller ett glas Valpolicella i kombination med hemlagad pasta, grillad fisk och nyfångade
skaldjur från restaurangen Vivace. Ett perfekt sätt att avrunda måltiden är hotellets utsökta och överraskande tiramisu, komponerad av hotellets konditor Cecilia Andersson som blev utnämnd
till Årets konditor 2012.
LUCE – RYKANDE ESPRESSOS OCH HANTVERKSMÄSSIGA COCKTAILS
Hotellbaren Luce är den självklara mötesplatsen – här finns etablerade bartenders från morgon
till kväll som serverar allt från espressos och smöriga croissanter, till cocktails rörda eller skakade av
hotellet skickliga mixologer. Luce erbjuder även en barmeny med mindre rätter, här får man inte
missa att smaka på hotellets pizzetas, små napolitanska pizzor – en perfekt matchning till
aperitivon.
LA PIAZZA – HOTELLETS HJÄRTA
Inramat av hotellets unika arkitektur är innergården och hotellets eget torg La Piazza, en
avkopplande oas där du njuter av äkta italiensk gelato, umgås över en match boule eller slappnar
av under olivträden till ljudet av den porlande fontänen. Under de varmare månaderna möbleras
La Piazza upp med sköna loungesoffor och kafébord, en utomhusbar och en glassvagn.