Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Adam Dahlberg och Misshumasshu tolkar LYFT/LAB’s kommande släpp med tre kreativa maträtter

Adam Dahlberg och Misshumasshu tolkar LYFT/LAB’s kommande släpp med tre kreativa maträtter

av Livets Goda

Efter en framgångsrik första kollektionsläpp av ”SAVOUR THE FLAVOUR”, inspirerad av tre klassiska drinkar, är det nu dags för nästa släpp. I september lanserar LYFT ytterligare tre innovativa smaker under det nya limiterad konceptet – LYFT/LAB. Kommande kollektion ”KISSED BY FIRE” är inspirerad av de asiatiska råvarorna anis, ingefära och kardemumma. I samband med lanseringen har man gått ihop med stjärnkocken Adam Dahlberg, som tolkat de tre smakerna som maträtter.

Pris: 70 SEK Antal: 24 påsar / dosa Köpställe: http://www.lyftlab.com/

Målet med LYFT/LAB är att skapa ett innovativt, livfullt och inspirerande varumärke som stöder LYFT och kan utveckla sortimentet ytterligare. Under 2020 kommer LYFT/LAB att producera och leverera exklusiva produktinnovationer i spännande samt nytänkande smaker. ”Kissed by Fire” är den andra kollektionen och som samarbetspartner har LYFT/LAB gått ihop med Adam Dahlberg, krögaren och kocken som bland annat representerat Sverige i Bocuse d’Or och som nu tolkat de tre smakerna som tre olika rätter.

”Inför LYFT/LAB’s nya smaker har jag skapat tre stycken maträtter. Min idé och tanke har varit att kombinera smakerna med råvaror som skapar en ny innovativ smak-kombination, men som blir en självklarhet när man väl äter rätten. Genom att använda rökmaskin, vakuum, flytande kväve och gasbrännare för att tillaga dessa rätter har jag lekt med kontraster och låtit modern teknik möta dessa anrika ingredienser. Att tolka LYFT/LAB’s nya smaker till innovativa maträtter var precis den utmaningen jag behövde för att känna mig stimulerad just nu” säger Adam Dahlberg.

Misshumasshu ägs och drivs av den talangfulla köksduon Adam Dahlberg och Albin Wessman som står bakom en handfull berömda restauranger i Stockholm. Restaurangen beskrivs som en ”miss-mash”, där en del inspireras av Tokyo och den andra av Stockholm. Tolkningarna av det japanska köket går emot alla traditionella regler och stimulerar innovativa smakkombinationer. Inför LYFT/LAB’s kollektionsläpp har Adam Dahlberg tolkat de nya dosorna som tre matkreationer som blandar modern matlagningsteknik med traditionella japanska anor.

”När jag skapar utgår jag från en råvara som jag tycker mycket om och därefter försöker jag arbeta med ingrediensen på ett nytt sätt. Maten ska överraska samtidigt som det smakar naturligt gott. Inom japansk matlagning finns det massor utav regler och vi går nog emot varenda en av dem när vi lagar vår mat på Misshumasshu. Det är allt annat än traditionellt men för mig är det viktigt att våga köra mitt eget race” säger Adam Dahlberg, medgrundare på Misshumasshu.

”KISSED BY FIRE” lanseras den 11:e september och kommer finnas exklusivt på LYFT/LAB’s hemsida, en pop-up på Kocksgatan 34 (Södermalm) och på Misshumasshu.

”Baserat på smak _01 har jag skapat stekta gyozas fyllda med rökt aniskryddad krabba, emulsion på yuzu kosho. • Krabban till gyozasen är rökt med en rökmaskin” – Adam Dahlberg

”Utifrån smak _02 blev det en taco på torkade och miso glaserade betor från Karshamra,
sommarkål & ingefära. Rödbetorna till tacosen är kokta i vakuum och sedan torkade i torkmaskin så de blir som chips” – Adam Dahlberg

”För smak _03 skapade jag en råbiff blandad i suribachi, krossad kardemumma, ponzu,
pepparrot, ångad brioche & friterat ris. För råbiffen har jag valt att använda en japansk mortel och flytande kväve som snabbt kyler ner alla ingredienser” – Adam Dahlberg

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING