Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Add Ice Cream och Abba Kungshamn lanserar Skärgårdsglassen Chunky Sill

Add Ice Cream och Abba Kungshamn lanserar Skärgårdsglassen Chunky Sill

av Livets Goda

Genom ett samarbete mellan det svenska glassföretaget Add Ice Cream och sillexperten Abba Kungshamn släpps idag en ny innovativ glass – Skärgårdsglass med Chunky Sill. Genom kombinationen av högkvalitativ sill från Abba och funktionsglass från Add Ice Cream uppstår en hälsosam efterrätt till påsk, midsommar och alla andra dagar!

Den perfekta kombinationen mellan sötma och sälta finns snart i alla stora butikskedjor. Abba och Add Ice Cream använder sig enbart av äkta råvaror av högsta kvalitet. I Chunky Sill möts sältan från sillen med sötman i glassen i en smakkombination som passar hela familjen.

Abba och Add vill genom samarbetet vara nyckeln till att samla nära och kära runt bordet med en ny dessertfavorit för att skapa minnen som sent glöms bort.

– Vi testade att göra något nytt och innovativt som ingen tidigare gjort – resultatet är häpnadsväckande. Den nya glassen smakar som skärgården själv. Härligt krämig med fina utvalda sillbitar från Abba för det perfekta tuggmotståndet. Sillen är givetvis MSC -märkt och har ett högt innehåll av Omega-3 och vitamin D. Att kunna erbjuda livsmedel som både smakar ljuvligt och är ett hälsosamt alternativ är något som ligger både Add Ice Cream och Abba varmt om hjärtat. Därför har samarbetet känts naturligt och gynnsamt redan från dag ett, säger Simon Adolphson, Managing Director på Add Ice Cream.

Förhoppningarna är stora hos de respektive företagen och målet är inställt på att Chunky Sill ska peta jordgubbarna som midsommarfavorit. Fokusgrupperna som genomförts under framtagningsprocessen har varit otroligt positiva och både Abba och Add är övertygade om att svenskarna kommer att ta emot lanseringen med öppna armar.

– Chunky Sill hittas inte i glassfrysen som man kan tro. Med anledning av dess äkta bitar av sill kommer produkten placeras i disken bredvid fryst torsk och lax. Jag kan avslöja att vi redan nu skissar på en hel glass-serie tillsammans med Add Ice Cream. Chunky Sill Skärgård kommer att få syskon med smaker såsom vitlökssill, brännvinssill, fransk löksill, senapssill och eventuellt även en variant med ingefära och limesill. Men den sistnämnda har vi inte riktigt fått till ännu. Nya sillfavoriter fullproppade med nyttigheter för både stora och små! säger Malou Yeung Kadir, Marketing Manager Seafood på Orkla

Glassen kommer att distribueras till samtliga stora butikskedjor med start 1 april och har ett cirkapris på 50-59 kr.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING