Hem Whisky & Bourbon Agitator Argument Sweet Toast – Ny limiterad whisky och skrotade förpackningar

Agitator Argument Sweet Toast – Ny limiterad whisky och skrotade förpackningar

av Anders Enquist

Agitator Argument Sweet Toast: Idag lanseras Agitators senaste whisky, Argument: Sweet Toast. Ett begränsat släpp som endast kommer att vara tillgänglig en månad. Efter detta fasar destilleriet ut de flesta produktförpackningarna.

Med Argument: Sweet Toast blir Agitator det första destilleriet i Sverige att ta bort yttre förpackningar på de flesta av sina produkter. Detta i linje med EU:s förväntade direktiv rörande onödiga förpackningar för att hantera det växande avfallet.

Argument: Sweet Toast kommer att säljas från den 29 januari fram till den 29 februari 2024. I produktionen har Agitator använt sig av fat gjord på ny amerikansk ek som är rostade på ett sätt som mer framhäver det söta i träet.

Agitator Argument Sweet Toast

Agitator Argument Sweet Toast, 46%

Arboga / Sverige / Agitator Whiskymakare / 700 ml / Nr 85719 / 649 kr / 90
Begreppet Sweet Toast är precis som det låter: man rostar faten för att få fram en viss typ av sötma, likaså en rikare sådan, enkelt förklarat. Man lyckas här i detta hålla en luftig hållning i vilket gör att sötman känns balanserad och ren i sina vanilj och tofféekola sättningar. En väl placerad procent hjälper även till att hålla en bra rundad eldighet och med Sauternesfat och en liten del rödvinsfat som komplement i lagringen framkallas en mer vinös strukturell vinning, och även en mer orientalisk kryddighet och sockrad mynta i fruktens noter av mandarin, litchi, aprikos, mogna äpplen, unga fikon och persika. Nog drar det även med rättrådig not av humidorlagrad cigarr i avslutets vindar. Agitator har lyckats med det som verkar ha varit målet: att göra en riktig god whisky med ödmjuka kanter.

RELATERAD LÄSNING