Hem NyheterNyhet WB Agitator prisas i kvadrat av globala IWSC

Agitator prisas i kvadrat av globala IWSC

av Livets Goda

Återigen prisas det ledande svenska whiskydestilleriet internationellt. Denna gång av prestigefulla IWSC som ger silver till Agitator Chestnut Cask, Argument Sweet Toast och The Swedish Blend medan Blind Seal Straight Rye belönas med brons.

Bild: Agitator

Tävlingen “The International Wine and Spirit” (IWSC) startade 1969 i London och är en rigorös och noggrann bedömningsprocess. Varje prov smakas av en panel med expertdomare som i sin tur övervakas av ledamöter från en domarkommitté för att säkerställa konsekvens och rättvis konkurrens.

– IWSC är en av de mest erkända tävlingarna inom vin och sprit globalt tack vare sin expertis, inflytande och elituppsättning av domare från hela världen. Att prisas med medalj av IWSC är ett verkligt riktmärke för kvalitet på hög nivå, säger Oskar Bruno, destillerichef och Master Blender på Agitator.

IWSC och dess medaljer är internationellt erkända av såväl handeln som av konsumenter internationellt. Producenterna skickar själva in produktprover som sedan prövas och bedöms. Resultatet kan läsas på: https://www.iwsc.net/results/search och prisutdelningen sker i oktober.

– Vi skickade in fyra produkter från oss som experterna smakat och granskat, samtliga av dessa vann pris. Klart vi känner oss stolta med det resultatet, säger Oskar Kalmaru, VD på Agitator.

Den prisade kvartettens omdömen
Agitator Chestnut Cask, silver (93 poäng): ”Intrikata aromer av apelsinskal, konserverad ananas och vaniljkrydda. Smaker av rostade nötter och mörk ek flätas samman på den härligt komplexa, söta och fruktiga smaken.”

Agitator Argument Sweet Toast, silver (93 poäng): ”Delikat torvaktig och salta aromer med inslag av ljung. Den uttrycksfulla paletten har toner av rökig brasa, röda äpplen och söta röda bär men en komplex finish”.

Agitator The Swedish Blend, silver (92 poäng):Uttalade kornaromer med kristalliserat citrusskal och söt karamell. Smaken utstrålar fruktig rikedom och förkolad essens med massor av sötma av vita bär. Underbart komplex. Utmärkt att matcha med mat.”

Blind Seal Straight Rye, brons (85 poäng): ”Torkad frukt och peppriga kryddaromer leder till en livlig pepprig och kryddig smak. En fängslande blandning av smaker gör varje klunk spännande.”  https://www.iwsc.net/results/detail/151260/blind-seal-straight-rye-whisky

Fler internationella priser
Agitator har erövrat flertalet utmärkelser det senaste året. I mars vann Agitator Blended (numera Agitator The Swedish Blend) dubbla guld och Blind Seal Straight Rye silver i  World Whiskies Awards. Innan årsskiftet 2023/2024 fick både Agitator Single Malt och Agitator Blended (Agitator The Swedish Blend) guld i den franska guiden för vin och sprit,  1001 Dégustation.

RELATERAD LÄSNING