Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Livets Goda 18 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke ”Sakemannen” Nordgren tillskott i familjeföretaget när man anställer Dan Jay-Olsson ”Dan Japan” som Marketing Director. Akebono växer nu ytterligare i form av nya lokaler och med med siktet inställt på mer kunskap och japansk dryck till inte bara den svenska marknaden, utan även till våra andra skandinaviska grannländer.

Dan kommer närmast från den välrenommerade Nordisk-japanska restaurangen och baren TAK som tronar högst upp på Petter Stordalens hotell på det nyupptäckta Brunkebergstorg i centrala Stockholm. TAK öppnade 2017 med Frida Ronge som kulinarisk ledare och med Dan som kreativ dryck och serviceansvarig och nu senast i sin roll som Head of Operations. Dan har en lång och gedigen meritlista från restaurang och hotellbranschen, där han alltid haft en förkärlek till det japanska köket och framförallt sakens förtrollande värld. 

”Efter en inspirerande och utvecklande tid på TAK så är det dags för nya äventyr. Jag har de senaste åren ”nördat” in mig mer och mer på det gastronomiska i det japanska köket och framförallt i sakens fantastiska rötter. Med flertalet certifierade utbildningar i sake och mer än 20 resor till solens rike så är det med stor glädje jag nu kliver ombord hos Akebono i min absoluta drömroll. Jag ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten tillsammans med teamet. 

Nu när vi växer och blir fler i verksamheten kommer vi att kunna ge ännu mer av vår kunskap till framförallt befintliga men även nya samarbetspartners, restauranger och företag, vilket är otroligt motiverande” 

Åke som inte bara är VD för företaget utan även bland annat även Sake Samurai säger: ”

 ”Jag har följt Dan genom åren som både vän och kund och sett Dans otroliga engagemang, driv och kunskap i och om den Japanska dryckeskulturen. Jag ser mycket fram emot att välkomna Dan och hans kunskaper som vår nya Marketing Director här på Akebono Unlimited AB”


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet