Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Livets Goda 18 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke ”Sakemannen” Nordgren tillskott i familjeföretaget när man anställer Dan Jay-Olsson ”Dan Japan” som Marketing Director. Akebono växer nu ytterligare i form av nya lokaler och med med siktet inställt på mer kunskap och japansk dryck till inte bara den svenska marknaden, utan även till våra andra skandinaviska grannländer.

Dan kommer närmast från den välrenommerade Nordisk-japanska restaurangen och baren TAK som tronar högst upp på Petter Stordalens hotell på det nyupptäckta Brunkebergstorg i centrala Stockholm. TAK öppnade 2017 med Frida Ronge som kulinarisk ledare och med Dan som kreativ dryck och serviceansvarig och nu senast i sin roll som Head of Operations. Dan har en lång och gedigen meritlista från restaurang och hotellbranschen, där han alltid haft en förkärlek till det japanska köket och framförallt sakens förtrollande värld. 

”Efter en inspirerande och utvecklande tid på TAK så är det dags för nya äventyr. Jag har de senaste åren ”nördat” in mig mer och mer på det gastronomiska i det japanska köket och framförallt i sakens fantastiska rötter. Med flertalet certifierade utbildningar i sake och mer än 20 resor till solens rike så är det med stor glädje jag nu kliver ombord hos Akebono i min absoluta drömroll. Jag ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten tillsammans med teamet. 

Nu när vi växer och blir fler i verksamheten kommer vi att kunna ge ännu mer av vår kunskap till framförallt befintliga men även nya samarbetspartners, restauranger och företag, vilket är otroligt motiverande” 

Åke som inte bara är VD för företaget utan även bland annat även Sake Samurai säger: ”

 ”Jag har följt Dan genom åren som både vän och kund och sett Dans otroliga engagemang, driv och kunskap i och om den Japanska dryckeskulturen. Jag ser mycket fram emot att välkomna Dan och hans kunskaper som vår nya Marketing Director här på Akebono Unlimited AB”


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet