Äkta italiensk gelato till Sverige

Livets Goda 17 May, 2018
Övrigt Direkt från den ekologiska farmen Mura Mura i Italien kommer det italienska gelatomärket GROM nu till Sverige med autentisk italiensk gelato och sorbet som görs med väl utvalda råvaror och helt utan genvägar. Med fyra olika gelato och två sorters sorbet, gjorda av de allra finaste ingredienserna, blir det nu enkelt att addera lite äkta italiensk lyx till den svenska sommaren.

GROMs Sverigedebut är en glädjande nyhet för alla glassälskare som bara nöjer sig med det bästa – lagom till försommaren kommer sex smaker: stracciatella, choklad, pistage, kaffe, jordgubb och citron. GROM använder sig varken av färgämnen eller smakförstärkare och väljer sina leverantörer utifrån samma premisser. Både gelato och sorbet får istället smak och färg direkt från råvarorna, som väljs ut beroende på säsong och tillgänglighet.

- Vår strävan är att göra gelato som den en gång var, och det behövs bara några få ingredienser för att skapa sann italiensk gelato. Genom att driva jordbruk som våra förfäder gjorde skapar vi gelato som alla förtjänar. I sann italiensk anda är den god och lyxig och något som man verkligen ska unna sig i sommar, säger Guido Martinetti, en av grundarna till GROM.

GROM grundades 2003 av de två vännerna Guido Martinetti och Frederico Grom, som delade drömmen om att göra världens bästa gelato – med bara de bästa ingredienserna. När de två vännerna inte kunde hitta tillräckligt bra frukt till sin sorbet, grundade de den ekologiska farmen Mura Mura år 2007. Investeringen i äkta vara har lönat sig och idag har gelatosuccén, som från början bestod av eftertraktade gelaterior i Italien, spridit sig världen över. Nu är det Sveriges tur att få njuta av denna italienska glasslyx. 

- 2007 öppnade vi upp vår första gelateria utanför Italien, mitt i centrala New York, och redan dag ett fick vi se New York-borna ställa sig i en 100 meter lång kö för att äta just vår gelato. Succén har fortsatt och idag finns vi i städer som Paris, Los Angeles, Hong Kong, London och Dubai. Nu kommer vi till Sverige och vi hoppas såklart bli lika uppskattade även här, säger Frederico Grom, medgrundare av GROM.

GROM jobbar aktivt med att göra skillnad i strävan mot en bättre värld och arbetar ständigt med att ta fram de allra bästa produkterna och samtidigt värna om natur och jordbruk. 

GROM gelato finns att köpa i utvalda butiker. En förpackning innehåller 400 ml, rekommenderat pris 79,90 SEK.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

 


Folkkäre Leif GW Persson lanserar ”GW:s röda”

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserar det röda vinet "GW:s röda"…
25 May, 2018

Stockholms Bränneri släpper rosa gin

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpper Stockholms Bränneri sin första batch…
25 May, 2018

Cantina Baglietti lanserar No. 7 och No. 10 i Sverige

Vin Efter en lång och noggrann process är vinhuset Cantina Baglietti,…
25 May, 2018

Moët & Chandon hyllar tennislegenden Roger Federer

Vin Igår, den 24 maj, lanserade Moët & Chandon en limiterad…
25 May, 2018

General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus…
25 May, 2018

Världens kockar till Smaka på Stockholm

Mat och Restaurang 10 juni kommer kända kockar från hela världen till Smaka…
25 May, 2018

Arla inviger mognadslager i Falköping

Övrigt Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager…
24 May, 2018

Napolitansk pizzamarknad på Giro Pizzeria

Mat och Restaurang Lördag den 2 juni firar Giro Pizzeria Italiens nationaldag med…
24 May, 2018

Strålandet årgång av M. Chapoutiers Côtes du Rhône - 2016 Belleruche

Vin Ett toppnamn vet hur en slipsten ska dras och att…
24 May, 2018

Kaos när Kiviks Musteri släppte lös 2 miljoner sommarjobbare

Övrigt Rätt pollinering är en förutsättning för goda skördar från Kiviks…
23 May, 2018

Pontus in the Air är nominerad i ännu en internationell prestigetävling

Mat och Restaurang Pontus in the Air med Brasserie är nominerade i den…
23 May, 2018

Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018
Artikelarkivet