Äkta italiensk gelato till Sverige

Livets Goda 17 May, 2018
Övrigt Direkt från den ekologiska farmen Mura Mura i Italien kommer det italienska gelatomärket GROM nu till Sverige med autentisk italiensk gelato och sorbet som görs med väl utvalda råvaror och helt utan genvägar. Med fyra olika gelato och två sorters sorbet, gjorda av de allra finaste ingredienserna, blir det nu enkelt att addera lite äkta italiensk lyx till den svenska sommaren.

GROMs Sverigedebut är en glädjande nyhet för alla glassälskare som bara nöjer sig med det bästa – lagom till försommaren kommer sex smaker: stracciatella, choklad, pistage, kaffe, jordgubb och citron. GROM använder sig varken av färgämnen eller smakförstärkare och väljer sina leverantörer utifrån samma premisser. Både gelato och sorbet får istället smak och färg direkt från råvarorna, som väljs ut beroende på säsong och tillgänglighet.

- Vår strävan är att göra gelato som den en gång var, och det behövs bara några få ingredienser för att skapa sann italiensk gelato. Genom att driva jordbruk som våra förfäder gjorde skapar vi gelato som alla förtjänar. I sann italiensk anda är den god och lyxig och något som man verkligen ska unna sig i sommar, säger Guido Martinetti, en av grundarna till GROM.

GROM grundades 2003 av de två vännerna Guido Martinetti och Frederico Grom, som delade drömmen om att göra världens bästa gelato – med bara de bästa ingredienserna. När de två vännerna inte kunde hitta tillräckligt bra frukt till sin sorbet, grundade de den ekologiska farmen Mura Mura år 2007. Investeringen i äkta vara har lönat sig och idag har gelatosuccén, som från början bestod av eftertraktade gelaterior i Italien, spridit sig världen över. Nu är det Sveriges tur att få njuta av denna italienska glasslyx. 

- 2007 öppnade vi upp vår första gelateria utanför Italien, mitt i centrala New York, och redan dag ett fick vi se New York-borna ställa sig i en 100 meter lång kö för att äta just vår gelato. Succén har fortsatt och idag finns vi i städer som Paris, Los Angeles, Hong Kong, London och Dubai. Nu kommer vi till Sverige och vi hoppas såklart bli lika uppskattade även här, säger Frederico Grom, medgrundare av GROM.

GROM jobbar aktivt med att göra skillnad i strävan mot en bättre värld och arbetar ständigt med att ta fram de allra bästa produkterna och samtidigt värna om natur och jordbruk. 

GROM gelato finns att köpa i utvalda butiker. En förpackning innehåller 400 ml, rekommenderat pris 79,90 SEK.

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

 


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet