15 november - Winemakers Dinner Jean-Paul Brun Haymarket

Vin Jean-Paul Brun, som ni ser på bilden nedan, kommer till Stockholm den 15 november för en Winemakers Dinner på Haymarket Hotell.
Detaljer
Tid: 15/11, 2018 18:30 - 21:00
Plats: Restaurang Paul's på Haymarket

Han har under 40 års tid producerat Beaujolais under märket Terres Dorees. Han brukar jordarna ekologiskt sedan ca 10 år tillbaka. När det gäller själva vinmakandet så är han purist, dvs. han gör så lite som möjligt för att påverka vinerna. Hans viner är vildjästa. Han tycker inte om den nya stilen på beaujolais som smakar lite godis och är väldigt mörka som resultat av kolsyrejäsning och odlad specialjäst för området.
Ni kommer att få dricka 6 av hans viner plus hans Marc till kaffet.

Välkomstdrink: Crémant de Bourgogne,
Till detta serveras blandad chark, grillat surdegsbröd, cornichons, picklad syltlök, ankleverparfait.

Förrätt:
Gravad röding, bryntsmör emulsion, picklad gurka, vinegrett på citron och löjrom
Beaujolais Blanc 2017
 
Huvudrätt:
Helstekt kalvytterfilé, potatis terrin, svamp, baby spenat, beaujolais sky
Beaujolais L’Ancien 2017
Moulin à Vent 2015
Morgon Côte de Py 2017 
 
Ost: Chaource vitmögel,
Bourgogne Rouge 2016
 
Kaffe och praliner
Marc de Beaujolais 12 Ans d’âge

Detaljer:

Pris           995 kr som betalas på plats
Plats         Restaurang Paul's på Haymarket Hötorget 13-15 i Stockholm
Tid:           18.30-ca 21
Boka         gunnar.nordgren@divine.se    Du får bekräftelse på din plats via mail.
Antal         Max 60 personer.
Allergier    Vänligen maila dessa med er anmälan.