3 juni - Äta ogräs? En ovanligt vild provning med middag på Spritmuseum

Vin Kvällen börjar med en vild vandring i närheten av Spritmuseum med Lisen Sundgren. Hur kan vanliga vilda växter, sådana de flesta kallar ogräs, användas till mat, dryck och hur påverkar de hälsan? Nadja Karlsson berättar om de spännande dryckerna som hon valt ut till de vilda smakerna. Menyn komponerad av Spritmuseum restaurangs Petter Nilsson är en tolkning av restaurangens omgivning och terroir.
Detaljer
Tid: 3/6, 2018 17:00 - 21:00

Lisen Sundgren är örtspecialist och forager – en som samlar vilda ätliga växter, författare och föreläsare. I flera år har hon samarbetat med flera av Sveriges främsta kockar för att utveckla användningen av de vilda växter som finns i vår närhet, hållit kurser om hur vi med naturens hjälp kan öka vårt välbefinnande och leva en mer hållbar livsstil, inte minst genom att ta in naturen i köket.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Petter Nilsson har varit bosatt i Frankrike under tio år och drev bl a La Gazzetta i Paris. Petter är välkänd på den internationella matavantgardescenen.

All info om kvällen och bokning finner ni här