3 oktober - Winemakers dinner med Barone Ricasoli på Operakällaren

Vin Välkommen på middag tillsammans med baronen Francesco Ricasoli från slottet Castello di Brolio i hjärtat av Toscana.
Detaljer
Tid: 3/10, 2018 18:30 - 23:30
Plats: Operakällaren, Karl IIV torg, Stockholm

På Operakällarens veranda med utsikt över Kungliga slottet och strömmen avnjuts en specialkomponerad meny signerad Stefano Catenacci samt provning och guidning under en av vinvärldens storheter.

Slottets prestigevin Castello di Brolio 2015 som precis släppts på marknaden, premiärprovas denna kväll!
Pris: 2499 kr. 

Tid och plats:
onsdagen den 3 oktober kl. 18.30, Operakällaren, Karl IIV torg, Stockholm

Köp biljetter här

Meny & viner 

Amuse Bouche & Champagne André Clouet Cuvée 1911

*
Halstrad pilgrimsmussla med blomkålskräm, råpicklad blomkål samt ostron beurre blanc
Torricella 2016

*
Terrine på confiterad anka och anklever med lätt rökt majonäs, rödlöksmarmelad samt brioche
Brolio 2016, Brolio riserva 2015
*
Helstekt renytterfilé med rostad spetskålskräm, smörstekt shitaki samt salviasky
Vertikalprovning av Castello di Brolio 2012, 2013 samt 2015
*
Vårt val av ostar från ostvagnen
Casalferro 2015

*
Vaniljbavaroise med karamelliserade äpplen, äppelsorbet samt kanderade hasselnötter
Castello di Brolio Vin Santo 2010
*
Kaffe och små frestelser

Barone Ricasoli
Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Barone Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden. 
Familjen Ricasoli köpte Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och genom historien har Barone Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti. 
Det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget. Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingårdar i främst Chianti och Chianti Classico.