5:e september - Årets stora Bordeauxprovning med Winefinder

Vin Den 5 september arrangerar vi för åttonde året i rad Sveriges största Bordeauxprovning – #bdxprovning18 – med några av de bästa egendomarna i regionen. Varje slott presenterar sin senaste årgång - 2017 - samt minst en äldre årgång.
Detaljer
Tid: 5/9, 2018 15:00 - 19:30
Plats: Sollidens Matsal, Restaurang Solliden

I år finns fler egendomar än någonsin tidigare på plats (54 slott totalt) - och vi får bland annat besök av Cos d'Estournel. Det är också en spännande period i regionens utveckling där allt fler håller på att konvertera till biodynamiska odlingsmetoder - bland annat Smith-Haut-Lafitte och Domaine de Chevalier.  

2017 blev på många sätt ett kontrasternas år i Bordeaux. När vi var och provade årgång 2016 på primörprovningarna i början av april var det hett och vinrankorna hade redan börjat knoppas och till och med få löv. Någon vecka senare drabbades regionen av den värsta frostren på decennier. 50 procent av skörden försvann i regionen som helhet - men frosten slog olika hårt i olika distrikt. De klassiska appellationerna på vänstra stranden klarade sig nästan helt från skadorna.

Nu kan du själv bilda dig en uppfattning om årgången. Personligen tyckte jag att vinerna kändes mer balanserade och finessrika än både 15 och 16 när vi provade dem en primeur - men kanske utan de två hajpade årgångarnas koncentration. Så på många sätt är det en tillbakagång till grunderna. 

Här hittar du en lista med alla deltagande egendomar: 

Precis som förra året okmmer vi att ha både egendomarnas primörviner och de äldre referensårgångarna till försäljning.

Var: Sollidens Matsal, Restaurang Solliden, Skansen Stockholm – Se karta!
När: Onsdagen den 5 september klockan 15.00 (från 16-19.30 är provningen öppen för alla)
OSA: Anmälan till provningen görs via mejl till me@winefinder.se senast den 28/8!