5 april: Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Vin Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar på Solnäs Gård i Fjelie utanför Lund. Premiären sker den 5 april.
Detaljer
Tid: 5/4, 2019 18:00 - 19:30
Plats: Solnäs Gård, i Fjelie utanför Lund

Intresset för cider växer och det görs allt mer högkvalitativ cider i Sverige. Skåne står för en stor andel av dessa vilket inte är så konstigt eftersom 80% av all svensk äppelodling ligger i Skåne. Skåne erbjuder idag en mångfald av både mat- och dryckesupplevelser med utgångspunkt i kulturarv och lokala råvaror. 

För att lyfta fram skånsk cider och visa på smakrikedomen för denna nya friskare och fruktigare stil, kommer Kiviks Musteri att arrangera skånska ciderprovningar på Solnäs Gård utanför Lund. En rad olika sorter från olika producenter som gör cider på enbart skånska äpplen kommer att vara med i provningen och tillsammans med en kunnig smakguide får man lära sig mer om denna ädla skånska dryck. Till provningen äter man givetvis skånska smårätter. 

Så vad särskiljer då skånsk cider från övrig?
-Skånsk cider har mer fokus på äpplet. I smak och doft lyfts äpplets rena och friska karaktär fram precis som i ett friskt, krispigt och fruktigt mousserande vitt vin, berättar Mikael Adolfsson, sommelier på Kiviks Musteri.

Första provningen kommer att hållas den 5 april och ledas av Mikael Adolfsson, med mångårig erfarenhet inom cider och vin samt med en bakgrund som sommelier i Skottland. 
Provningarna kommer att hållas första fredagen i varje månad och man kommer att specialinbjuda kända smakguider som kommer för att hålla i provningarna.

Var: Solnäs Gård, i Fjelie utanför Lund
När: 5 april
Tid: kl 18.00-19.30
Bokning PRESS: ulrika.wistrand@kiviksmusteri.se eller 0702-88 63 29
Bokning privatpersoner: Tel 046-24 70 89 

Samtliga tillfällen: 3 maj, 7 juni, 6 september, 4 oktober, 1 november, 6 december
Pris för guidad provning inklusive skånska smårätter: 500 kr per person.