Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Aktiviteterna man inte får missa på semestern

Aktiviteterna man inte får missa på semestern

av Livets Goda

En kall öl, solens varma strålar och en bok i handen är bilden som ofta förknippas med semester. För att förgylla sommarledigheten ytterligare kan däremot ett träningspass eller annan fysisk aktivitet vara det som skapar den ultimata kombinationen. Club Med listar därför aktiviteter man inte får missa på din semester.

Den stora resetrenden just nu är att åka på en aktiv semester. Det är allt ifrån dedikerade träningsresor till att man vill ha tillgång till aktiviteter på resan. Troligtvis eftersom många vill njuta av semestern men samtidigt inte vara helt stillasittande. För den som inte vill ägna hela resan åt träning finns det många andra alternativ till en aktiv semester. En padelmatch, golfrunda eller en cykeltur är minst lika bra träning och kan också vara en rolig omväxling till det man  vanligtvis tränar hemma.

– Bara för att man åker på utlandssemester behöver man inte tappa sina träningsrutiner. Det kan istället vara ett roligt sätt att testa på något nytt. Aktiviteter som vattenskidor, kajak eller golf som vanligtvis är begränsade till Sveriges klimat under sommaren går att testa på året om i varmare regioner. Oavsett vilken träningsform du föredrar så har vi på Club Med ett alternativ för alla, säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

Club Meds tips till en aktiv semester:
Semester med bollsporter
Under härliga stranddagar kan du ägna dig åt beachvolleyboll och strandtennis på de flesta sol- och baddestinationer för att hålla i gång. Är du däremot en padelälskare är Spanien det självklara valet, i synnerhet Marbella som är som ett mecka för sporten. Där hittar du inte endast några av världens bästa padelbanor utan även fina golfbanor. Spela golf kan du även göra med härligt klimat på natursköna Algarvekusten i Portugal där regionen har 31 olika banor att välja mellan.

Sol, vind och vattenaktiviteter
Maldiverna med dess ö Kani en destination som erbjuder ren avkoppling tillsammans med fartfyllda vattenaktiviteter som dykning och water bike. För den äventyrslystna familjen så erbjuder Bali en mängd olika äventyr i Indonesiens fina natur som passar för alla familjemedlemmar. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren surfare så är Bali en av de mest världskända surf-platserna och därmed utmärkt för de som vill fånga de perfekta vågorna. För er som vill känna adrenalinet pumpa så finns fartfyllda aktiviteter så som jetski och jetbåt på många orter.

Sommar uppe i bergen
Bergsvandring eller klättring är en favorit hos både de som söker lugn eller fartfyllda äventyr. Är du i Marbella för padel så får du definitivt inte missa att vandra upp för berget La Concha eller längs Caminito del Rey. Alperna är även en destination för en aktiv sommarsemester och inte bara skidsemester. När snön på bergen smälter öppnar det upp för massvis av roliga aktiviteter. Varför inte besöka Alperna i Frankrike eller Italien i sommar för förstklassiga utsikter där du kan hålla i gång
genom bland annat cykling, klättring och vandring. En favoritdestination för vandring är även den gröna ön Madeira där du slås av häpnadsväckande vyer.

Tips på Club Meds resorter för en aktiv semester:
Magna Marbella
Club Med Magna Marbella är en idealisk utgångspunkt för att utforska Andalusiens rika kulturarv och fantastiska landskap; på väg till Sevilla och Grenada finns mängder av måleriska byar att upptäcka, i en miljö med olivträd som växer hela vägen till horisonten.

Alperna
Club Med erbjuder fantastiska resort i både Frankrike och Italien. På Grand Massir Samoëns Morillon i Frankrike kan du unna dig all inclusive-semester och bo på en modern, vacker resort i exceptionellt natursköna omgivningar. I Italien ligger Club Meds resort Pragelato Sestriere kringgärdad av tre nationalparker där det finns en uppsjö aktiviteter att välja mellan.

Bali
Club Med Bali är ett harmoniskt resmål för hela familjen. Här väntar mängder av äventyr och aktiviteter i fantastisk natur. Känn energin återvända till kroppen, prova på lokala smaker och försjunk i säregna ögonblick. Med upplevelserna på Club Med kommer du nära Balis sanna själ.

Portugal
Algarvekusten är ett utmärkt val för semester i södra Portugal. Club Med Da Balaia ligger uppflugen på en röd klippavsats och har svindlande vyer över den blå Atlanten. Ett underbart resmål för familjer och par som längtar efter avkoppling, wellness och ett stort utbud av aktiviteter, sporter och utflykter.

Mer information och inspiration på ClubMed

RELATERAD LÄSNING