Alberto Orte – återuppväckare av gamla anrika spanska druvsorter & vinstilar

Niklas Jörgensen 7 May, 2019
Vin Premium Nämn kalkrik jordmån och de flesta associerar först och främst med strama viner med torr stringens och markerad syra, inte minst från Champagne och Chablis. Vänner av fortifierat sänder säkerligen en tanke till södra Spanien och albarizzajorden men där faller ofta det där med syran då sherry överlag har en låg sådan, inte minst på grund av den härskande palominodruvan som dessutom skördas sent. Men vad om en synnerligen talangfull vinmakare bestämt sig för att återplantera gamla rankor i albarizza, sorter som en gång i tiden odlades i Jerez men som aldrig fann en väg tillbaka efter vinlusens härjande? Druvsorter med naturligt hög syra; hur skulle sådana viner bli i regionen? Alberto Orte har svaret.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Vinn en annorlunda resa till whiskyns hemland

Whisky och Bourbon Nu har du och tre vänner chansen att vinna en…
24 May, 2019

Göteborg är en av världens bästa matdestinationer

Mat och Restaurang National Geographic har listat 2019 års bästa matdestinationer i världen.…
24 May, 2019

Åter i lager - Clarendelle Rouge 2015, 92p

Vin För tredje gången på kort tid så har detta smått…
23 May, 2019

Nu öppnar världens minsta McDonald’s

Mat och Restaurang I sin senaste kampanj lyfter McDonald’s fram en av sina…
22 May, 2019

200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

Whisky och Bourbon Förra veckan var det en unik samlarträff i Åhus. En…
21 May, 2019

Kiviks Musteri skriver under hållbarhetsmanifest

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri är ett av de 41 företag inom livsmedelsindustrin…
21 May, 2019

Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019
Artikelarkivet