Hem Mat & Restaurang Alexander Sjögren vinnare i Bocuse d’Or Sverige

Alexander Sjögren vinnare i Bocuse d’Or Sverige

av Livets Goda

Stafettpinnen som Sveriges representant lämnas nu över från Tommy Myllymäki som tidigare i år tog brons i Bocuse d’Or, Kock-VM, i Lyon och en guldmedalj i EM i Stockholm förra året. Första utmaningen för Alexander Sjögren blir att tävla i Bocuse d’Or Europe som arrangeras i Budapest den 10-11 maj 2016. Placeringen i EM är sedan avgörande för att få en plats till VM i Lyon där Bocuse d’Or går av stapeln i januari 2017. – Nu ska jag ge allt för att ge Sverige sitt första guld i Bocuse d’Or på 20 år. Jag är övertygad om att jag har det i mig och jag kommer att göra allt i min makt i tid, engagemang och kunskap för att nå dit, säger Alexander Sjögren. Vinnarrätten bestod av lamm som färserad rulle och sylta. Fänkålsvariation, tryfferad fårost, jordärtskocka och hällestadsvamp. Juryns motivering lyder: Lekfull genomarbetad presentation med nylagat gott lamm i olika texturer, framlyft av överraskande fänkålssmak i en bra tilltalande balans, för dagen den godaste maten. Alexander Sjögren är bosatt i Lund och arbetade under nio år som köksmästare hos Anders Vendel. Nu har han fullt fokus på Bocuse d’Or med första anhalt Kock-EM i maj 2016.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING