1

Alkoholfritt midsommarfirande med Thomas Henry och O.P. Anderson

Midsommar är en av landets härligaste högtider där akvaviten har en naturlig plats. Nu har Thomas Henry som producerar drinkmixers skapat tre somriga drinkar tillsammans med O.P. Andersons alkoholfria snapsar. Drinkarna passar alla som vill fira midsommar med mindre eller helt utan alkohol.

Pionjären Thomas Henry revolutionerade dryckens värld 1773 genom att för första gången berika vatten med kolsyra. I Berlin 2010, i jakten på den bästa drinkmixern, skapades premiummixern som blev uppkallad efter honom. Thomas Henrys produkter blev en succé och återfinns idag i barer och matvarubutiker världen över. Inför årets midsommarfirande har tre olika drinkar skapats på Thomas Henry och alkoholfri snaps som passar till högtiden.

– Det ska vara enkelt att välja bort alkoholen utan att behöva tumma på smaken och upplevelsen, säger Marcus Pedersen som är Senior Brand Manager på Anora. Genom samarbetet mellan Thomas Henry och O.P. Anderson har vi fått nya, uppfriskande drinkar som passar till sommarens alla tillställningar.

Samtliga drinkar är baserade på alkoholfri snaps av O.P. Anderson som är Sveriges mest kända och sålda akvavit. Snapsarna är alkoholfria varianter på de klassiska kryddningarna Original, Petronella och Klar. De tre nya drinkarna med de alkoholfria snapsarna består av O.P. Midsommar Spritz, O.P. Midsummer Mule och O.P. Passion.

Thomas Henrys har ett brett sortiment av flera olika tonics, lemonader och gingermixers. Samtliga produkter återfinns i dagligvaruhandel till ett rekommenderat pris på 15,95 kr. O.P. Andersons alkoholfria snapsar kommer i ett mixpack med sex flaskor á 50 ml till ett pris på 109 kr. De återfinns på Systembolaget i butik eller beställs online med artikelnumret 11937.

Recept:

O.P. Midsommar Spritz
5 cl O.P. Anderson Petronella alkoholfri snaps
1 cl citronjuice
2 cl koncentrerad fläderblomssaft
1 flaska Thomas Henry Cherry Blossom
Färska skivade jordgubbar
Citronskiva

Fyll ett glas med is. Häll på O.P. Anderson Petronella alkoholfri snaps, citronjuice och fläderblomssaft, rör med drinksked. Toppa med Thomas Henry Cherry Blossom. Garnera med skivade jordgubbar och citron.

O.P. Midsummer Mule
4 limeklyftor
5 cl O.P. Anderson Klar alkoholfri snaps
1 flaska Thomas Henry Ginger Beer
Tunna skivor av Granny Smithäpple
Färsk mynta

Lägg limeklyftorna i en kopparmugg. Muddla med drinkmuddler. Fyll upp muggen med krossad is. Häll över O.P. Anderson Klar alkoholfri snaps och toppa med Thomas Henry Ginger Beer. Garnera med tunna äppleskivor och färsk mynta.

O.P. Passion
5 cl O.P. Anderson Original Alkoholfri snaps
1 kula citron eller passionsfruktsorbet
1/2 urgröpt passionsfrukt
1 cl färskpressad citronjuice
Krossad is
1 flaska Thomas Henry Dry Tonic

Lägg sorbet i botten på ett högt glas, fyll på med krossad is. Häll på O.P. Anderson Original alkoholfri snaps och passionsfrukt, toppa med Thomas Henry Dry Tonic.

Fotograf: Joel Wåreus