Hem Nyheter Alkoholskatten kommer att höjas

Alkoholskatten kommer att höjas

av Livets Goda

Att njuta av livets goda är alltid något som rekommenderas. Det ger en större livsglädje och en större njutning både i vardagen och till fest. Att prova på det som gör livet bättre är därmed något som inte ska underskattas. För det är verkligen en sådan sak som leder fram till att man får ett bättre och mer njutningsfullt liv. Därför är det trist att vi återigen tittar på en höjning av alkoholskatten. Att njuta av det som är gott och gör livet bättre är trots allt något som påverkar mer än vad man kan tro.

Artikeln är i samarbete med Mr Gamble

Därför kan ett casino utan konto vara något som man också vill kunna prova. På samma sätt som med allt annat som är trevligt finns det dock regler och krav. Det är samma med allt annat av livets goda. Att man höjer skatterna och gör det svårare att njuta av något man verkligen uppskattar. När det kommer till alkoholskatten är det planerat att införas en höjning. Dock inte i den nya budgeten utan man förespår att det kommer att ske till 2023. Därefter innebär det nya förslaget att en ny höjning även ska genomföras under 2024.

Detaljerna är ännu inte helt klara

Trots att Regeringen redan nu aviserat att en höjning ska genomföras, är detaljerna oklara. Det kommer inte bara att innebära en höjning på alkoholskatten. Även tobaksskatten höjs i samma veva och det kommer att innebära en dryg miljard extra tillkommer statskassan. Det är svårt att säga hur mycket det kommer att höja priset på alkohol, dock kommer priset att öka. På många sätt är det alltid veta hur skattehöjningarna kommer att slå. Kommer en del producenter att sänka priset så att det blir samma kostnad för slutkonsumenten. Eller kommer det att innebära att slutkonsumenten får stå för hela skattehöjningen.

Målet bakom att Regeringen vill höja alkohol- och tobaksskatten är att det ska ge mer pengar till försvaret. En förstärkning av försvaret är planerat och det kräver såklart mer pengar. Att därmed höja skatten på alkohol och tobak anses då kunna leda till att de pengarna tas ut genom en ökad punktskatt. Vilket typ av höjning det kommer att innebära för en flaska vin eller för en flaska med sprit är ännu inte klart. Det kommer dock att bli en höjning och det kan vara läge att redan nu vara förberedd på detta.

Livets goda blir dyrare att njuta av med en högre skattesats

När det blir dyrare att köpa det som anses vara livets goda, är det också svårare att kunna njuta av det på samma sätt. En flaska riktigt gott vin kan trots allt bli mycket dyrare och en drink före eller efter maten kan nu bli mer kostsamt. När det kommer till möjligheterna att ha råd med det som gör livet bättre, är trots allt något som påverkar väldigt mycket. Därför är det tråkigt att det förespråkas en höjning av våra redan höga alkoholskatter. Framförallt då det gör att man inte alls på samma sätt kan njuta av livets goda när det blir dyrare.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING