Hem NyheterVinnyhet Allesverloren välkomnas till Vinunic

Allesverloren välkomnas till Vinunic

av Livets Goda

Det är med stolthet och värme Vinunic välkomnar denna producent från Swartland i Sydafrika. Det är för många svenskar en välkänd producent. Allesverloren är namnet på gården och det betyder precis som det låter – ”allt är förlorat”. Historien bakom gården och namnet hade sin början redan på slutet av 1600-talet då änkan Cloete fick ta över gården av områdets guvernör.

Danie Malan

På den tiden odlades det spannmål på denna isolerat belägna jordbruksgård. Efter en resa för införskaffande av förnödenheter fann man en uppbrunnen gård och utropade då ”Allesverloren”, ”Allt är förlorat”. Gården byggdes upp och fick namnet Allesverloren och kom i familjen Malans ägor år 1872, det var då Daniel Malan började odla druvor. Vad som gjort Allesverloren känt genom tiderna är deras fokus på de portugisiska druvsorterna ex. Touriga Nacional och Tinta Barrocca.

Danie Malan är den som driver gården och han är den femte generationen i sin släkt som tar hand om Allesverloren. Det är den 6.e generationen Malan som sakta men säkert tar över driften. Dottern Danielle Malan ansvarig för försäljning och marknadsföring och brodern Fannie är helt dedikerad till vingårdarna och dess utveckling mot ett mer hållbart odlingssätt. Man har investerat i solpanel och använder naturliga hjälpmedel för att gå mot ett mer hållbart brukande. En ny era av Malanfamiljen är på ingående!

Följande viner är listade på Systembolaget:
Allesverloren Chenin Blanc, 2021
750 ml, artnr 75986, 101 kr

Allesverloren Tinta Barocca, 2018
750 ml, artnr 12002, 101 kr

Allesverloren Shiraz 2019
750 ml, artnr 29002, 101 kr

Relaterad läsning: En ny genomgång av Allesverloren Estate med Danie Malan >>

RELATERAD LÄSNING