Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Allt om ostron med Nisse Molinder från Wedholms Fisk

Allt om ostron med Nisse Molinder från Wedholms Fisk

av Livets Goda

Wedholms Fisk är vida känt för sina fantastiska fiskanrättningar. Kocklegenden Bengt Wedholm, alltid tilltalad ”herr Wedholm” av sina servitriser, gjorde ett gigantiskt gastronomiskt avtryck i Sverige. Hans arv lever vidare i lokalerna på Nybrokajen och vårdas med stor respekt av personalen. Wedholms togs sedermera över av krögarbröderna Erik och Nils Molinder. Den senare arbetade vid Bengts sida under många år vilket i stor utsträckning bidrog till att forma hans gastronomiska filosofi: ren, enkel mat utan krusiduller.

“Det är med stor glädje jag välkomnar Nisse till Bomans, han kommer att öppna ostron, prata ostron och vägleda oss i konsten hur man på det snyggaste sättet avnjuter denna afrodisiak”, säger Kristin Boman, vd och grundare av Bomans Hotell. “Som sidekick har han med sig min och Nisses goda vän Anders Scharp. Anders arbetar på KB (en av systerkrogarna i Melanderskoncernen) och drev under flera år Trosa Stadshotell med sin hustru Agneta.”

Välj mellan att äta en god trerättersmeny med den legendariska champagnesåsen eller kom förbi baren på några ostron och ett glas champagne.

Pop up: Wedholms Fisk – 27 januari

27 Januari 2023 17:00 – 23:00
PlatsBomans Hotell i Trosa Hamn

Anmäl dig till eventet här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING