Altia i nytt samarbete med Hernö Gin

Livets Goda 14 Aug, 2018
Whisky och Bourbon Altia blir exklusiv distributör för Hernö Gin. Samarbetsavtalet börjar gälla den 3 september 2018 och avser Hernö Gins dryckesportfölj på den svenska, norska och finska marknaden samt baltikum och tax free.

Hernö Gin är ett svenskt företag som grundades 2011 av Jon Hillgren. I dag är företaget Europas mest prisbelönta gindestilleri samt krönt till världens bästa gin. På meritlistan finns bland annat utmärkelser som World’s best Gin 2017 och 2018 samt Gin Producer of the Year 2017 och 2016. Hittills har destilleriet utanför Härnösand i Ångermanland förärats med totalt över 70 internationella master- och guldmedaljer.

Från och med den 3 september inleder Altia samarbetet med Hernö Gin där Altia blir exklusiv distributör till hotell, restaurang och catering (HoReCa), tax free samt de statliga monopolen för alkoholhaltiga drycker i Sverige (Systembolaget), Norge (Vinmonopolet), Finland (Alko) och i Baltikum (Estland och Litauen).

Altia är ett ledande vin- och spritföretag som förser Norden och Baltikum med kvalitetsvarumärken inom dryck. Hållbarhet är ett centralt begrepp inom organisationen och i det här avseendet är Hernö Gin inget undantag.

– Samarbetet med Hernö Gin har diskuterats under en längre period och det känns otroligt roligt att allt nu är klart. Att få samarbeta med Europas mest prisbelönta gindestilleri är en stor ära. Företaget är ett föredöme med sina ekologiska produkter och varumärket blir ett fantastiskt tillskott i vår portfölj och vi ser mycket fram emot att inleda samarbetet med bolaget, säger Janne Halttunen SVP Scandinavia, Altia.

– Sverige är en nyckelmarknad för Hernö Gin och Altia med dess stora erfarenhet och närvaro även i de övriga nordiska länderna kommer att betyda mycket för oss. I det expansiva läge som vi befinner oss i behöver vi hjälp av en säljkår för att ha möjlighet att upprätthålla hög service och kunna växa ytterligare på HoReCa-marknaden. Det ska också bli spännande att samarbeta med Altia när det gäller kommunikation och strategier och få ta del av deras arbete med trendanalyser och utbildning samt stora konsumentfokus, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

För mer info kring Hernö: hernogin.se


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet