Hem NyheterNyhet WB Altia i samarbete med Underberg, för att introducera O.P. Anderson Aquavit och Koskenkorva Vodka på den tyska marknaden

Altia i samarbete med Underberg, för att introducera O.P. Anderson Aquavit och Koskenkorva Vodka på den tyska marknaden

av Livets Goda

Som en ledande tillverkare av nordiska drycker har Altia inlett ett samarbete med Semper Idem Underberg AG, för att börja förse den tyska marknaden med O.P. Anderson Aquavit och Koskenkorva Vodka.

OP Andersson

Det nya samarbetet omfattar försäljning, marknadsföring och distribution av Altias prisbelönta svenska varumärken, O.P. Anderson Original Aquavit. Genom sitt helägda distributionsföretag Diversa, kommer Semper Idem Underberg att vara officiell representant för de nämnda varumärkena i Tyskland. Från mitten av april är produkterna tillgängliga i välsorterade butiker över hela Tyskland.

”Vi ser mycket fram emot samarbetet. Diversa har en imponerande meritlista när det gäller att bygga starka varumärken och effektiva distributionsstrukturer. Tyskland är en stor marknad i Europa och våra varumärken har stor potential där. Genom erfarenheterna från e-handelsplattformen nordicspirits.com, vet vi att våra produkters kvalitet tilltalar konsumenterna på den tyska marknaden”, säger Pontus Forth, Altias exportdirektör.

”Skandinaviska varumärken får allt mer uppmärksamhet och betydelse för konsumenterna i Tyskland. Produkterna står för naturliga och rena ingredienser, miljövänliga förpackningar, kärlek till naturen och samtidigt en avspänd inställning till livet. O.P Anderson Aquavit och Koskenkorva Vodka kompletterar vår portfölj perfekt och håller hög kvalitet”, säger Thomas Mempel, VD för Diversa Spezialitäten GmbH, och medlem i ledningsgruppen för Semper Idem Underberg AG.

Altia är ett ledande vin- och spritföretag på den nordiska och baltiska marknaden. Altias verksamhet i Tyskland har hittills begränsats till den egna webbutiken nordicspirits.com, liksom gränshandeln mellan Tyskland och Danmark. Dessa verksamheter fortsätter som tidigare.

O.P. Anderson Aquavit
O.P. Anderson Aquavit, som lanserades 1891, är en svensk ikon och Sveriges populäraste och mest folkkära akvavit. Med smaksättning av kummin, anis och fänkål går drycken bra ihop med kryddiga rätter. Den lagras på ekfat i minst 6 månader, vilket ger en ljust gul färg, och är en optimal spritdryck för både cocktails och till mat. O.P. Anderson Original består enbart av ekologiska ingredienser, och framställs vid O.P. Andersons destilleri i Sundsvall. Varumärket har tilldelats flera priser och vunnit guldmedaljer i den prestigefyllda tävlingen ”International Wine and Spirits Competition”.

Koskenkorva Vodka
Koskenkorva är en klassisk vodka av naturens ingredienser, som sedan 1953 destilleras i Koskenkorva i Finland. Korn från de allra nordligaste åkrarna, rent ofiltrerat grundvatten och kontinuerlig destillering resulterar i en av de renaste vodkadryckerna. Koskenkorva har tilldelats flera priser vid internationella branschtävlingar, liksom master- och guldutmärkelserna i den ansedda Vodka Masters-tävlingen. Hållbarhet är kärnan i varumärket Koskenkorva, och utgångspunkten för nya innovationer. Koskenkorva-destilleriet är en föregångare inom bioekonomi och cirkulär ekonomi.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING