Hem NyheterNyhet WB Altia Scandinavia växlar upp organisationen för Vin och Sprit

Altia Scandinavia växlar upp organisationen för Vin och Sprit

av Livets Goda

För att utveckla positionen som Sveriges största och mest expansiva vin- och spritleverantör och bättre möta behoven från kunder och samarbetspartners, uppdaterar Altia Scandinavia sin organisationsstruktur. Det nya upplägget innebär att affärsområdena Wine och Spirits delas upp i två enheter där Helena Lindquist axlar den nya rollen som Commercial Director Wine och Anna Möller tillträder som Commercial Director Spirits. En rad nya tjänster med fokus bland annat på PR och Sociala Medier kommer också att rekryteras i syfte att vinna på marknaden.

– I och med den här förändringen kommer vi kunna bli ännu mer spetsiga inom respektive affärsområde. I min roll kommer jag att fokusera på att jobba tätt ihop med våra samarbetspartners för att stärka affären och visa på vilken otrolig styrka det är att vara del av Altia. Jag ser särskilt fram emot att jobba med våra växande segment Gin och Rom, där vi har flera spännande lanseringar framöver, kommenterar Anna Möller, Commercial Director Spirits.

I den nya organisationen kommer erbjudandet inom Wine förstärkas ytterligare med en satsning på såväl befintliga och nya vinpartners som egna varumärken – både gentemot Systembolaget och Restaurang.

– Altias styrka är kombinationen av passion och professionalism. Vår ambition är att hämta hem underbara viner från hela världen och med vår styrka göra dem tillgängliga för Sveriges alla vinälskare, vare sig de befinner sig på en restaurang eller hemma vid köksbordet, säger Helena Lindquist, Commercial Director Wines.

Janne Halttunen, SVP Scandinavia, sammanfattar:
– Vi strävar alltid efter att förbättra oss och bli starkare. Genom den här satsningen tar vi ytterligare ett steg till att stärka vår position som Sveriges största och mest expansiva vin- och spritleverantör. Vi går en spännande framtid till mötes!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING