Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 - Tog hem vinsten på gamla rester

Livets Goda 20 May, 2019
Mat och Restaurang Efter tolv tuffa tävlingsveckor har Lidls Mästare 2019 korats. Finalen avgjordes på Swedish Taste i Stockholm och efter en jämn matlagningskamp tog Amanda Lindqvist från Enköping hem vinsten. Förstapriset, utöver ära och diplom, är en inspirationsresa till Kroatien och 10 000 kronor i värdecheckar på Lidl.

Ellinor Hök och Amanda Lindqvist i finalen Lidls Mästare

Under tolv veckor pågick instagramtävlingen för amatörkockar, Lidls Mästare, som för andra året i rad arrangerades i samband med programmet Sveriges Mästerkock. Av totalt 460 bidrag stod kampen till slut mellan Ellinor Hök från Linköping, Adam Lund från Sollentuna, Amanda Lindqvist från Enköping och Annelie Karlsson från Gällstad. 

I semifinalen, där fyra skulle bli två, tilldelades semifinalisterna olika huvudråvaror. Därefter fick de tio minuter att plocka på sig ingredienser i en Lidlbutik innan 75 minuter av intensiv matlagning väntade. Ellinor Hök och Amanda Lindqvist imponerade och tog sig vidare till finalen.

Inför finalen fick deltagarna reda på att finalrätten skulle innehålla minst två rester från gårdagens matlagning, tillsammans med huvudråvaran svensk kycklingfilé från Lidls egna märke Gyllda. Finalisterna fick 65 minuter på sig att skapa en rätt som imponerade på juryn. Amanda Lindqvist briljerade med sina smakkombinationer och kreativitet och hennes asiatiska kycklingrätt räckte hela vägen till vinst. 

– Det känns helt fantastiskt kul att det gick hela vägen. Alla var så otroligt duktiga och jag kan inte riktigt ta in att jag vunnit än. Nu ska jag smälta det här och se framemot en härlig inspirationsresa med massor av god mat, säger Amanda Lindqvist.

Juryn, bestående av Fredrik ”Frallan” Rosell, kock, och Anna Andersson, hållbarhetsansvarig Inköp på Lidl, bedömde rätterna utifrån såväl utförande som smak, kreativitet och uppläggning.

– Jag är djupt imponerad av nivån på de tävlingsbidrag vi fått in under de senaste veckorna. Deltagarna har visat på stort engagemang och kreativitet och vi i juryn har haft ett riktigt tufft uppdrag i att välja ut de fyra finalisterna. Det blev en mycket jämn kamp och finalisterna skapade verkligen magi med våra råvaror. Amanda imponerade stort, hon tog inte bara vara på resterna på ett smart sätt utan presterade dessutom klockrena smaker hela vägen, säger Fredrik ”Frallan” Rosell, kock och juryordförande Lidls Mästare.


Roodeberg Vision - årets blending-tävling!

Vin Den 9 september är det dags för årets blending-tävling! Handplockade…
25 Jun, 2019

Nu öppnar Göteborgs första viltrestaurang

Mat och Restaurang Från 30 augusti kan man njuta av mat från skog,…
25 Jun, 2019

Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Mat och Restaurang Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av…
25 Jun, 2019

En god öl att förgylla sommaren med

Whisky och Bourbon Inför sommarens alla varma och goda stunder så tipsar vi…
25 Jun, 2019

Brooklyn Brewery etablerar sig i dagligvaruhandeln – två nya öl på hyllorna

Whisky och Bourbon Brooklyn Brewery presenterar nu två nyheter i dagligvaruhandeln – alkoholfria…
25 Jun, 2019

Sheraton Stockholm har minskat sitt koldioxidutstsläpp med 540 ton genom egen produktion av buteljerat vatten

Mat och Restaurang Redan 2011 installerade Sheraton Stockholm som första hotell i världen…
25 Jun, 2019

Axfoods kedjor slutar sälja engångsgrillar

Mat och Restaurang Axfood har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet. Beslutet…
25 Jun, 2019

Ny krogsatsning inne i Stora Saluhallen i Göteborg

Mat och Restaurang På plats 13 inne i Stora Saluhallen i Göteborg öppnar…
24 Jun, 2019

Taco Bar öppnar i Sandviken

Mat och Restaurang Taco Bar fortsätter att expandera och öppnar ny restaurang i…
24 Jun, 2019

De kan vinna titeln Årets Konditor 2019

Mat och Restaurang Uttagningen till finalen av Årets Konditor 2019 är avgjord och…
24 Jun, 2019

Chateau Musar 2012

Vin I juli kommer Chateau Musar med en ny, exklusiv årgång…
24 Jun, 2019

Polarbröds Margareta Jonsson tilldelades H.M. Konungens medalj

Mat och Restaurang Margareta Jonsson hedrades för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv…
24 Jun, 2019

Mat.se först med klimatsmarta sökningar

Mat och Restaurang Nästan 30 procent av kunderna säger ja till att bli…
24 Jun, 2019

Gordon's Pink öppnar upp sommarkiosk i sommar

Whisky och Bourbon Den här sommaren kommer Gordon’s Pink ge sig ut på…
24 Jun, 2019

Läraren Jimmy Wollberg – en av tre göteborgare som kan vinna Årets konditor

Mat och Restaurang Tre av fem finalister i Årets konditor 2019 är från…
24 Jun, 2019

Bastard Burgers till Väsby

Mat och Restaurang Norrland förstärker Norrort. Streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnar i Väsby Centrum.…
24 Jun, 2019

Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukosten

Mat och Restaurang Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen…
24 Jun, 2019

De bästa matfestivalerna i Europa 2019

Övrigt Mat är ett internationellt språk som inte bara har kraften…
20 Jun, 2019

Nespresso lanserar nytt iskaffe för kolsyrat vatten

Mat och Restaurang Lagom till högsommarvärmen lanserar Nespresso två nya iskaffe, framtagna med…
20 Jun, 2019

5 klassiska drycker man aldrig ser på ett casino

Övrigt Vi det här laget vet de flesta vad man kan…
20 Jun, 2019
Artikelarkivet