Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 - Tog hem vinsten på gamla rester

Livets Goda 20 May, 2019
Mat och Restaurang Efter tolv tuffa tävlingsveckor har Lidls Mästare 2019 korats. Finalen avgjordes på Swedish Taste i Stockholm och efter en jämn matlagningskamp tog Amanda Lindqvist från Enköping hem vinsten. Förstapriset, utöver ära och diplom, är en inspirationsresa till Kroatien och 10 000 kronor i värdecheckar på Lidl.

Ellinor Hök och Amanda Lindqvist i finalen Lidls Mästare

Under tolv veckor pågick instagramtävlingen för amatörkockar, Lidls Mästare, som för andra året i rad arrangerades i samband med programmet Sveriges Mästerkock. Av totalt 460 bidrag stod kampen till slut mellan Ellinor Hök från Linköping, Adam Lund från Sollentuna, Amanda Lindqvist från Enköping och Annelie Karlsson från Gällstad. 

I semifinalen, där fyra skulle bli två, tilldelades semifinalisterna olika huvudråvaror. Därefter fick de tio minuter att plocka på sig ingredienser i en Lidlbutik innan 75 minuter av intensiv matlagning väntade. Ellinor Hök och Amanda Lindqvist imponerade och tog sig vidare till finalen.

Inför finalen fick deltagarna reda på att finalrätten skulle innehålla minst två rester från gårdagens matlagning, tillsammans med huvudråvaran svensk kycklingfilé från Lidls egna märke Gyllda. Finalisterna fick 65 minuter på sig att skapa en rätt som imponerade på juryn. Amanda Lindqvist briljerade med sina smakkombinationer och kreativitet och hennes asiatiska kycklingrätt räckte hela vägen till vinst. 

– Det känns helt fantastiskt kul att det gick hela vägen. Alla var så otroligt duktiga och jag kan inte riktigt ta in att jag vunnit än. Nu ska jag smälta det här och se framemot en härlig inspirationsresa med massor av god mat, säger Amanda Lindqvist.

Juryn, bestående av Fredrik ”Frallan” Rosell, kock, och Anna Andersson, hållbarhetsansvarig Inköp på Lidl, bedömde rätterna utifrån såväl utförande som smak, kreativitet och uppläggning.

– Jag är djupt imponerad av nivån på de tävlingsbidrag vi fått in under de senaste veckorna. Deltagarna har visat på stort engagemang och kreativitet och vi i juryn har haft ett riktigt tufft uppdrag i att välja ut de fyra finalisterna. Det blev en mycket jämn kamp och finalisterna skapade verkligen magi med våra råvaror. Amanda imponerade stort, hon tog inte bara vara på resterna på ett smart sätt utan presterade dessutom klockrena smaker hela vägen, säger Fredrik ”Frallan” Rosell, kock och juryordförande Lidls Mästare.


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet