Amaronen som både sticker ut och smälter in på rätt sätt

Livets Goda 10 Aug, 2018
Vin Amaronevinernas stora popularitet i Sverige har länge varit ett faktum, men det har också lett till att marknaden har svämmats över av dåligt framställda viner där honnörsordet alltför ofta är kladdig sötma, eller ”mustigt och fruktigt” som många skulle uttrycka det. Naturligtvis finns det fortfarande riktigt bra exemplar och 2015 Amarone della Valpolicella ai Colli från producenten Vivaldi Wines är ett av dessa.

Livets Goda om 2015 Amarone della Valpolicella ai Colli
Glöm det här med folklig soltorkad och översötad fruktighet i bambuland. Det finns annan typ av amarone. Det här vinet är ett sådant. Visst, vi har här rostade fat med mörka, kryddiga anslag, tillsammans med saftiga körsbär och plommon. Men det blåser en uppfriskande maritim vind och här vilar en stram stringens i vinets frukt. Sötman är väl sansat balanserad, en bra dusch i syran finns, tanniner som möter upp och ger sköna volleys och nätrullare och en diskret, bergig mineralisk känsla ger det här vinet en fräsch och ren attityd som trots detta inte går vilse i sin ursprungsstil utan ger en tydlig vink om sin födelseort.

Det här är en amarone som sticker ut på de rätta sätten och samtidigt smälter in i genrens landskap. Dessutom är det riktigt gott!

90 poäng / Livets Goda

2015 Amarone della Valpolicella ai Colli
Nr 70635 (750 ml) 15%, 199 kr,
Valpolicella, Italien

Vinet kan beställas styckevis. Vid köp av 3 flaskor levereras vinet i en trälåda. (*endast ett fåtal trälådor kvar).
Vinet beställer ni smidigt via Systembolaget här >>

Serveringstips:
Servera svalt till charkuterier, pasta, ostar eller varför inte till en Wallenbergare med potatispuré och färska ärtor. Mår bra av att luftas i glaset.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet