Hem Mat & Restaurang American Express delar ut 10 000 middagar för att backa krogen

American Express delar ut 10 000 middagar för att backa krogen

av Livets Goda

Efter framgången med initiativet Backa krogen! fortsätter American Express att stödja en restaurangbransch som drabbats hårt av coronapandemin. Nu delar man ut 10 000 middagar till sina kortinnehavare i syfte att skapa fler beställningar och få upp tempot i restaurangköken igen.

Initiativet 10 000 middagar är en fortsättning på kampanjen Backa krogen! där American Express skänkte allt reklamutrymme till restauranger under två veckor. Idag visas de sista annonserna från kampanjen som har engagerat fler än 1 000 krogar runt om i landet. För att ytterligare stötta krogar i kris väljer man nu att dela ut 10 000 middagar till sina kunder i ett försök att stimulera restaurangbranschen ytterligare.

– Vi är överväldigade av responsen från krögare och inte minst det massiva stödet de fått från allmänheten, i en tid när de behöver det mest. Stärkta av detta vill vi göra mer och delar därför ut 10 000 middagar i syfte att ytterligare stärka branschen, säger Fredrik Sauter, VD på American Express Norden.

De 10 000 middagarna beställs och levereras av mataktörer som exempelvis UberEats så att även människor som inte kan eller vill gå på restaurang kan delta i kampanjen.

– Många av våra kunder sitter isolerade hemma just nu och har ingen möjlighet att äta ute. Men om inte kunderna kan komma till restaurangen så får restaurangen komma till dom, säger Fredrik Sauter.

Så här fungerar 10 000 middagar

Med start onsdag 15 april får de som innehar American Express kort Centurion, Platinum eller SAS EuroBonus Elite en individuell värdekod som kan utnyttjas hos exempelvis UberEats för att beställa en kostnadsfri måltid om max 350 kr inklusive frakt. Erbjudandet gäller de 10 000 första beställningarna och varje kod går endast att använda en gång.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING