Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang American Express storsatsar på Arlanda med sin största lounge hittills i Norden

American Express storsatsar på Arlanda med sin största lounge hittills i Norden

av Livets Goda

Den 4 april öppnar American Express sin nya lounge på Arlanda flygplats i Stockholm, belägen i Terminal 5 mellan gateområde E och F. Med sina nära 700 kvadratmeter är den nya loungen dubbelt så stor som den tidigare, vilket dessutom gör den till den största loungen som American Express hittills har haft i Norden.

American Express

American Express

Innan avfärd är berättigade* American Express Centurion- och Platinum-medlemmar välkomna till den nya loungen, vars design och atmosfär är inspirerad av skandinavisk natur och minimalism. Utöver avkoppling får de dessutom njuta av en meny framtagen av den välrenommerade krögaren Pontus Frithiof, som också har projektlett framtagandet av loungen och fortsättningsvis får uppdraget att driva den på Arlanda tillsammans med sitt kompetenta team.

“Tillgången till flygplatslounger fortsätter att vara en av American Express mest uppskattade förmåner. Våra medlemmar får både tillträde till flertalet olika internationella loungeprogram och till American Express egna lounger runt om i världen. Vi vet med erfarenhet att tillgången till en avkopplande miljö, exklusiva bekvämligheter och få njuta av god mat och dryck innan avfärd är väldigt uppskattat bland våra medlemmar.”, säger Philip Trocmé, Country Manager, Nordics på American Express.

American Express

“Öppnandet av vår nya American Express Lounge by Pontus Frithiof på Arlanda är en del av vårt pågående internationella åtagande att erbjuda våra medlemmar premiumförmåner, exceptionell service och förstklassiga upplevelser. Vi ser fram emot att välkomna våra berättigade medlemmar till vår nya lounge och ge dem den absolut bästa starten på deras resa.”, tillägger Trocmé.

Designkoncept av arkitektstudion Whyte Lilja
Med inspiration från skandinavisk natur och enkelhet har Maria Whyte och hennes team noggrant planerat samtliga av loungens kvadratmeter för att återspegla nordisk skönhet i allt från design till material, färgval och möbler. Den dynamiska belysningen i loungen förändras under dygnet och skapar ett ljusspel på väggar och tak, likt havets vackra reflektioner. Tillsammans med belysningen kommer inslagen av nordisk konst, rå skiffersten, gnistrande kristaller, massiv ek och noga utvalda textilier att bidra till en nästan magisk och drömsk atmosfär.

”Vi är stolta över att ha fått i uppdrag av American Express att designa deras nya lounge på Arlanda. Det här är en fantastisk möjlighet för oss att skapa en inspirerande lounge för Centurion- och Platinum-medlemmar som verkligen lämnar ett starkt avtryck vad gäller estetik, upplevelse och funktion.”, säger Maria Whyte, grundare av Arkitektstudion Whyte Lilja.

En meny framtagen av stjärnkrögaren Pontus Frithiof
American Express Lounge by Pontus Frithiof kommer att drivas av stjärnkrögaren Pontus Frithiof och hans kompetenta team. Frithiof, som är en erkänd kock med många utmärkelser som bland annat Årets Krögare i Dagens Industri, Årets Affärskrog och Gastronomiska Akademins Guldmedalj, är dessutom den som tagit fram loungens meny. Från vackert dukade bord kan American Express medlemmar beställa rätter från en meny som uppdateras kontinuerligt. Menyn kommer att innehålla en spännande mix som exempelvis Frithiofs traditionella räksmörgås, klassisk laxsallad till olika varma och vegetariska alternativ. Ett brett sortiment av drycker har noggrant valts ut för att komplettera menyn. Medlemmarna kommer att erbjudas ett brett urval av drycker inklusive öl från ett lokalt bryggeri, kurerade viner och champagne (1) samt flera välsmakande alkoholfria alternativ.

“Att ta fram en meny för den nya American Express-loungen bygger på ett hantverk beståendes av en hög dos av passion och kreativitet men också en förståelse och respekt för säsongens råvaror. Det handlar inte bara om maten som ligger på tallriken; utan att skapa en smakupplevelse som medlemmar sent kommer att glömma,” säger Pontus Frithiof, grundare av Pontus Group.

“Som ett led i den fortsatta utvecklingen av Arlanda är det extra roligt att vi får en helt ny lounge och fortsätter vårt samarbete med American Express. Det är efterlängtat att nya American Express Lounge by Pontus Frithiof nu öppnar på Marknadsplatsen i Terminal 5, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia.

* De kvalificerade kort som listas nedan har obegränsad kostnadsfri tillgång till American Express Lounge på Arlanda International Airport för varje American Express-kortkonto. Platinum-kortmedlemmar har rätt att ta med sig 1 kostnadsfri gäst till loungen. Kortet måste vara aktuellt och utfärdat av American Express Sweden, med undantag för internationellt utfärdade American Express® Centurion- och American Express® Platinum-kort, som också är berättigade till inträde i American Express Lounge:

  • American Express® Centurion Card
  • American Express® Platinum Card
  • American Express® Platinum Business Card

Enligt American Express bedömning kan även andra American Express kortmedlemmar få tillträde till American Express Lounges eller få ett endagspass för tillträde till American Express Lounges från tid till annan.

 

RELATERAD LÄSNING