Hem NyheterNyhet WB Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache – whisky lagrad på rödvinsfat

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache – whisky lagrad på rödvinsfat

av Livets Goda

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt är en whisky lagrad på rödvinsfat. Sverige var en av de första länderna där whiskyn lanserades och blev på några månader den största marknaden. Lagret tömdes då från världens alla hörn för att möta svenskarnas efterfrågan på drycken. Grenache, som är först ut i wine cask serien, är vinterns dryck för såväl whiskyentusiaster som nyfikna nybörjare.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt är slutlagrad på fat som innehållit rödvin från den spanska druvan Grenache, vilket ger den en tydlig fatkaraktär med vinös ton. Tamnavulin är ett boutique-destilleri som ligger i den lilla byn Tomnavoulin, i whiskyns mecka Speyside. Destilleriet drivs av den kvinnliga master blendern Joanne Reavley. Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

– Lilla Tamnavulin är ett litet och dynamiskt destilleri och de har snabbt gått från plan till handling och skapat en wine cask-serie där Grenache är först ut i Sverige. Succén tror jag beror mycket på att den tilltalar såväl vinkonsumenter som nya och erfarna whiskydrickare då den är komplex men utan rökighet, vilket gör den tillgänglig för alla att hitta olika smaker, säger Rickard Edman, Produktchef på Spring Wine & Spirits.

Ur Tamnavulin-sortimentet finns även Tamnavulin Sherry Cask Speyside Single Malt och Tamnavulin Double Cask Speyside Single Malt att köpa på Systembolaget.

Fakta
Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt
Ursprung: Skottland| Producent: Whyte & Mackay| Alkoholhalt: 40% vol Art.nr: 58101 | Pris: 299 kr, flaska 70 cl | Distribution: Systembolagets fasta sortiment

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING