Hem Whisky & Bourbon Amundsen lanserar smoothie i ölformat

Amundsen lanserar smoothie i ölformat

av Niklas Jörgensen

Norska Amundsen, eller ska vi säga delvis sydafrikanska, har onekligen sin egen stil där inte minst pastry-etiketterna sticker ut. Nu har Geoffrey Jansen van Vuuren & C:o lanserat en ny buteljering i In Cafruits-serien – en Double Berry & Citrus Smoothie!

Geoffrey Jansen van Vuuren kom till Norge för ett decennium sedan, från Sydafrika, och i Oslo etablerade han Amundsen som de senaste åren tagit ölvänner med storm, inte minst för sin okenventionella stil där bär och fruktsmaker möts i en krämig stil och där basen kan vara allt från en stout till en suris. Just det senare är vad vi har i glaset här då Double Berry & Citrus Smoothie har sin beskärda mängs laktos med vid fermenteringen.

Amundsen In Cafruits Double Berry & Citrus Smoothie, Norge
art.nr 50877, 440 ml, 6,5%, 54,80 kr, 93 p

Bärexplosion de luxe med citrusfrukter, färska hallon och vaniljindränkta blåbär i doften, allt inlindat i en syrlig mjölksyrlig stil. Smaken är saftigt syrlig, rödbärig och vaniljkryddig i torr, inbjudande approach med veteölskänsla i periferin. Viss rondör men avslutet är stringent och stramt och det är ett riktigt ”godisöl” i krämigt utförande.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING