Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Andermatt hem till ytterligare Michelinstjärna

Andermatt hem till ytterligare Michelinstjärna

av Livets Goda

Andermatt hem till ytterligare Michelinstjärna – The Japanese Restaurant på The Chedi Andermatt belönas med en andra Michelinstjärna.

Nyligen tilldelades The Japanese Restaurant på The Chedi Andermatt ytterligare en Michelinstjärna i Michelin Guide Cérémonie Switzerland 2023, vilket gör den till den första japanska restaurangen i ett 5-stjärnigt lyxhotell i Schweiz med denna ära. Tillsammans med ytterligare två Michelinstjärnor på andra restauranger och totalt 78 GaultMillau-poäng på fem olika etablissemang stärker Andermatt sin ställning som en framstående gastronomidestination i alperna.

Investeraren Samih Sawiris vision om att skapa den ultimata alpdestinationen har resulterat i en varierad kulinarisk upplevelse, i dalgången såväl som på berget. Ortens fortsatta expansion av det kulinariska utbudet och dess tunga utmärkelser inkluderar de högst belägna Michelin-stjärnkrogarna i Schweiz.

The Japanese Restaurant på The Chedi Andermatt har en japanskinspirerad meny och erbjuder en utsökt smakupplevelse. Restaurangen har redan tilldelats 17 GaultMillau-poäng, samt nu två Michelinstjärnor. Tvillingarna Dominik Sato och Fabio Toffolon är hjärnorna bakom kombinationen av japansk och klassisk europeisk gastronomi.

Utöver The Japanese Restaurant i The Chedi Andermatt finns två Michelin-belönta restauranger på berget Gütsch (The Japanese samt Gütsch by Markus Neff), båda med var sin Michelinstjärna och 16 GaultMillau-poäng. Restaurangen i The Chedi Andermatt har utöver sin andra Michelinstjärna även fått en extra GaultMillau-poäng (nu 15) av testarna.

Mer information HÄR

RELATERAD LÄSNING