Hem Vinvärlden Andreas Larsson listar: Argentinas 50 bästa röda

Andreas Larsson listar: Argentinas 50 bästa röda

av Livets Goda

Jag är benägen att fortfarande tillstå att jag har aningen svårt för generösa instegsviner med söt frukt och blöt struktur. Likaväl är jag benägen att hålla med om att de vita vinerna har mycket långt kvar innan den generella nivån uppnår någon slags anständighet.

Men – nog med gnäll nu! Jag har aldrig tidigare lämnat Argentina och vart så entusiastisk som denna gång. Bortsett från de fantastiska människorna, miljön och de stora grillade köttbitarna så är vinerna i sig väl värda all uppmärksamhet. Ett par av mina viktigaste reflektioner från denna provning är framförallt mindre alkohol, mindre ek, mer nyans och bättre friskhet. Hur politiskt korrekt den än må låta så är det för mig en stor skillnad mot för tiotalet år sedan.

Då Argentina har gått igenom en smått bisarr socialistisk protektionistisk period så har det varit extremt komplicerat att få importera det mesta, inte minst ekfat. Många producenter har helt klart skurit ned på och omarbetat fatanvändningen. På gott och ont. Jag uppfattade helt klart att vinerna generellt var mindre markerade av ek, vilket jag tror för många har varit ett stort aber.

I de fall då eken är närvarande så känns det som en betydligt mer varsam och skonsam hantering av denna. Även om jag inte är lågalkoholsromantiker som anser att allt över 12 procent är eldigt och odrickbart så känns även alkoholnivåerna i de flesta fall balanserade. Många viner håller sig mellan 13 och 14 procent med få exempel som överstiger 15.

Detta är helt klart en följd av att årgångarna 2013, 2014 och i synnerhet 2016 var av senare och svalare karaktär. Långt ifrån enkla och ytterst utmanande på många sätt med mer regn och nya utmaningar i vingårdarna. Flera vinmakare sade ironiskt att de äntligen fick nytta av de det lärde sig i Frankrike!

Således är flertalet av vinerna aningen slankare – medelfylliga mot fylliga men ej massiva in sin struktur. När jag talar om avrundade, lättare eller friskare exempel nedan, så jämför jag ju inte heller med Loire eller Beaujolais utan i relation till Argentina eller soliga varmklimatsregioner som Maipo, Napa eller Barossa.

Aromatiskt har de svalare årgångarna bidragit med rena, klara och blommiga nyanser och väldigt få exempel är markerade av syltad eller kokt frukt. Detta i kombination med högre syra, framförallt i höghöjdsvinerna, plus en modest fathantering och större stilistisk variation har lett till en enorm uppsjö av intressanta och karaktärsfulla viner.

Majoriteten av vinerna nedan är cuvéer baserade på eller ren malbec. Ytterligare något som tog mig lång tid att förstå och uppskatta. Jag har alltid haft en fäbless för syrah, cabernet sauvignon och i synnerhet franc i cuvéer eller i sin rena form vilka fortfarande definitivt levererar, emellertid var denna provning en flagrant demonstration av vad malbec, på hög höjd i svala årgångar kan prestera.

Om jag ställer mig frågan vad som kan bli bättre så skulle jag säga att vinerna ännu kan vinna mer i nyans och personlighet. Precis som när jag provade Douro om vilket ni kunde läsa i förra numret, så är det svårt att finna ett dåligt vin. Fantastiska framsteg har skett på kort tid, dock så är det många viner som är stilistiskt snarlika med djup färg, rena aromer av mörk frukt och blommiga toner och generös varm struktur med mjuka tanniner. Jag tror vi får se fler som går emot en personligare stil och kommer tillåta vissa små avvikelser som ger karaktär, de som skördar tidigare, jobbar mer med assemblage istället för druvrent, jobbar mer med stjälkar vilket funkar utmärkt för malbec. Fathanteringen känns redan vara på väg åt rätt håll och besöker man källarna så vittnar vi redan en större variation med det senaste som integral fermentation, allehanda ägg, cement, och alternativ vinifikation och elevage.  

På efterföljande sidor finner ni en kort sammanställning av det bästa av närmare 500 viner som undertecknad blindprovade i Argentina tidigare i år.

 

95 LGP

BODEGAS CHANDON – TERRAZAS DE LOS ANDES SINGLE VINEYARD LAS COMPUERTAS 2013 – Mendoza – Malbec
Bläckig mörklila färg. Intensiv doft med fint rostad ek, espressobönor, cassis, krossade bär och cigarrlåda. Smaken är koncentrerad med bra avvägda proportioner, friska och gryniga tanniner en vital syra, lager av fint kryddig frukt, tobak och crème de cassis följt av en mycket, mycket lång finish. Moget och intensivt men med massor av friskhet, balans och nyans, verkligen gott.

MATERVINI – ANTES ANDES 2014 – Cafayate Valley – Salta – Malbec
Bläckig mörk lila färg. Intensiv doft, ren med rökiga och köttiga toner, söt frukt, viol, björnbär och aprikos med lite toner av grillkol som en Côte Rôtie. Smaken är späckad med mängder av frisk mörk frukt, rena björnbärstoner, peppar, rök och rått kött, härlig personlighet. Finkorniga tanniner en frisk syranivå och en mycket lång ren finish. Excellent, kraftfullt och koncentrerat dock med utsökt friskhet och drickvänlighet.

 

94 LGP

BODEGA DON ROSENDO – PICABUEY RESERVE 2015 – Mendoza – Malbec
Bläckig mörk nyans. Ren doft med toner av mogen mörk frukt, viol, krossade björnbär och ingen kännbar ek. Mycket bra bett på smaken, frisk syra i bakgrunden med mogna men uppfriskande tanniner, stenig mörk frukt, saftigt med bra drickvänlighet, ändå med stor längd och rejäl koncentration. Seriös potential.

BODEGA PIEDRA NEGRA – CHACAYES 2013 – Uco Valley
Mycket mörk och bläckig kärna. Nyanserad, väldoftande och blommig parfym av cassis, Kirsch, lagerblad och en diskret fatighet. Smaken är tät och i det närmaste massiv med mogna tanniner, bläckig mörk frukt, en frisk och stram ryggrad utan kännbar ek, mycket lång och intensiv finish. Rent moget och strukturerat byggt för rejält lång lagring. Hänförande med bra personlighet.

BODEGA PIEDRA NEGRA – L’ESPRIT DE CHACAYES 2016 – Mendoza – Uco Valley – Malbec
Bläckig, i princip opak färg. Ungdomlig doft med toner av krossad mandel, bläckig mörk frukt – blåbär, björnbär med cassis och blommiga violtoner. Smaken har ett bra bett och grepp, tät men frisk med hög tanninhalt, dock rundat extrakt med en frisk ryggrad, mycket tät och ihärdig smak av ren mörk frukt utan influens av ek och en lång ihärdig finish. Ännu ett ungdomligt och återhållet exempel men med stor potential. Både kraft och fräschör här.

BODEGAS ESCORIHUELA GASCÓN – 1884 DON MIGUEL 2015 – Uco Valley – Malbec
Tät djuplila färg. Nyanserad doft med hög mognadsgrad, dock med lager av röd och mörkare frukt, fina kryddor, läder och tobak med finstämd ek. mycket bra grepp och täthet på smaken, intensiva och finkorniga tanniner, en frisk bakgrund med saftig mörk frukt, en mild kryddighet och mycket lång eftersmak. Stor potential.

CUVELIER LOS ANDES – EL 2013 2013 – Uco Valley
Bläckig mörkt lila färg. Intensiv och ren doft, modern och polerad med snygg ek, rostade kaffebönor, cassis, mörka bär och färsk mynta. Smaken är tät och koncentrerad med bra proportioner av syra och tannin med krispig mörk frukt, finstämd ek, tät och lång avslutning. Ännu ett ungdomligt vin med struktur och proportion för lång lagring och utveckling.

MATERVINI – ANTES ANDES VINA CANOTA 2014 – Mendoza – Malbec
Återigen bläckig mörklila färg. Väldoftande och nyanserad doft av blommig mörk frukt, viol, cassis, plommon, milda kryddor och lite köttiga toner med modest ek. bra grepp och fyllighet med både kraft och friskhet, inslag av mörk frukt som svarta vinbär, björnbär med fint gryniga tanniner, bra fräschör och en mycket lång ren finish. Elegant och kraftfullt.

PULENTA ESTATE – MALBEC SINGLE VINEYARD GUALTALLARY 2013 – Mendoza – Agrelo
Tät mörklila färg. Mogen men nyanserad parfym av tobak, mörka bär, cassis, plommon och diskret ek. Koncentrerad smak med bra bett och nyans, friskhet och lager av mörk frukt med en mild kryddighet – peppar, nejlika med tobakstoner och en lång ihärdig finish med en liten touch av ek på slutet.

RICCITELLI WINES – OLD VINES FROM PATAGONIA MERLOT 2015 – Patagonia
Intensiv mörklila färg. Väldoftande och mörkfruktig doft med inslag av cassis, röda bär, tobak, aromatiska örter och diskret ek – bra nyans. Smaken är tät och koncentrerad med bra vikt och frisk ryggrad, fint gryniga tanniner, frisk mörk frukt med vinbärs och plommontoner. Mycket lång, ihärdig och nyanserad finish med fin kryddighet och ren frukt. Mycket gott idag, kommer att utvecklas förnämt.

 

93 LGP

BODEGA MELIPAL – NAZARENAS VINEYARD 2013 – Lujan de Cuyo – Malbec
Mörkt bläckig lila nyans. Solmogen men nyanserad doft med björnbär, svarta vinbär, fin ek, tobak och läder. Smaken är tät med bra extrakt, ungdomliga men mogna tanniner, fint kryddiga och peppriga toner med en välgörande dos friskhet. Mycket tät och lång avslutning, ett stort och potent vin med bra lager och nyans i en yppig, rik stil.

BODEGA OTERO RAMOS – SUIPACHA GRAN RESERVA 2009 – Uco Valley – Malbec
Tät lila kärna med en mogen kant. Doften är mogen och komplex med söta toner av läder, tobak, mörka bär och svart tryffel. Smaken är ännu fyllig och tät men med avrundat extrakt och komplex kryddig frukt, jordiga och rökiga toner. Bra längd och en subtil finish med bra drickbarhet idag.

BODEGA RJ VIÑEDOS – JOFFRÉ E HIJAS PREMIUM MALBEC 2014 – Uco Valley
Intensiv mörklila färg. En parfym av viol och mörka bär med måttlig ek, peppar och nejlika. Smaken har en hög densitet med bra proportioner, mogna om än unga tanniner, nyanserad kryddighet, krossade björnbär, plommon med tobak och fina ektoner. Mycket bra grepp och finish, moderat mognad med frisk ryggrad, saftig och finkryddig frukt med stor längd.

BODEGA Y VIÑEDOS POLO – VINYES OCULTS BLEND 2014 – Uco Valley
Klar mörklila färg. Hög mognadsgrad med bläckig svart frukt, cassis och björnbär, salvia, mint och lite ny ek. tät och kraftfull struktur, ungdomlig men mogna tanniner frisk mörk frukt och en nyanserad kryddighet. Mycket lång och frisk finish, bra material, börjar moget men slutar friskt, bra balans i en rik kraftfull stil.

BODEGA ZUCCARDI – ALUVIONAL GUALTALLARY 2013 – Lujan de Cuyo
Intensiv mörkt lila nyans. Finstämd elegant doft, hög mognad men nyanserad med steniga toner, krossade mörka bär, crème de cassis, diskret ek och fina kryddor. Smaken är tät och ungdomlig med en närvaro av tannin men inga hårda kanter, frisk mörk frukt med björnbär, cassis, peppriga och kryddiga toner med en mycket lång och tät finish. Ungdomligt och fint återhållet med stor potential för utveckling.

BODEGAS SALENTEIN – NUMINA GRAN CORTE 2014 – Uco Valley
Tät mörklila färg. Yppig och modern parfym med rostade fat, mogen mörk frukt, dock med friska örtiga toner av salvia, mint och cassis med finmalda kryddor. Tät och koncentrerad struktur med välintegrerad ek, ungdomliga och gryniga tanniner, frisk mörk frukt, en örtig kryddighet som följs av en lång avslutning med bra saftighet och fräschör. Ett tätt och välbyggt vin med bra potential även om det dricker bra redan idag.

REVANCHA VINOS – LA PRIMERA REVANCHA MALBEC 2014 – Mendoza – Agrelo
Briljant mörklila kärna. Solmogen med mörk frukt, cassis, björnbär, milda kryddor, stilig ek och tobaksblad. Smaken är tät med bra vikt och densitet med koncentrerad mörk frukt. Massvis av gryniga tanniner, kakao, välbalanserade proportioner och en mycket lång, livlig avslutning, ännu ett ungdomligt vin som har mycket att ge, strålande lagringspotential.

MONTEVIEJO – LINDAFLOR BLEND 2010 – Uco Valley
Mörklila kärna med en kant som börjar mogna. Intensiv och ambitiös doft av ny ek, mocka, söt mörk frukt, björnbär och Kirsch. Hög mognad men ändå med en god känsla av fräschör, unga gryniga tanniner, söt bärfrukt, crème de cassis och lite ekig kryddighet. Tät och kraftfull finish, mycket lång och ihärdig, ett stort och kraftfullt vin som precis börjar öppna sig, massor av fyllning här, kommer fortsätta utvecklas väl.

MARCELO PELLERITI WINES – SUMAJ TIKA DE JAIME TORRES 2014 – Uco Valley – Malbec
Intensiv mörklila färg. Blommig och mörkfruktig doft, fin renhet, stenig med mogna björnbär svarta vinbär och en fin kryddighet av nejlika och peppar. Smaken har en mycket tät körna med frisk mörk frukt, en hög mognadsgrad men ändå välbevarad fräschör, finlemmade tanniner, saftig mörk vinbärsfrukt med en nyanserad kryddighet. Frisk, ren och mycket lång finish, stiligt med bra kraft och täthet för lång lagring.

FINCAS DON MARTINO BALDOMIR – BALDOMIR GRAN RESERVA MALBEC 2013 – Uco Valley
Bläckig nästan svart färg. Ren doft av mogen mörk frukt – björnbär, cassis, plommon oh milda kryddor. Tät och fyllig struktur med lager av mogen mörk frukt, ännu med en frisk syra i bakgrunden, välintegrerade fat, avrundade tanniner, mycket lång och kraftfull finish med både frukt och extrakt. Dricker bra redan idag men kommer att utvecklas alldeles utmärkt.

FINCA FLICHMAN – DEDICADO TUPUNGATO VINEYARD 2015 – Uco Valley – Malbec
Intensiv opak färg. Doften är blommig och mörkfruktig med köttiga och kryddiga toner. Smaken är mycket tät i det närmaste massiv men inga hårda kanter, balanserad extraktion och rundade tanniner. Frisk ryggrad med krossade vinbärs och blåbärstoner, fint kryddig med en lång, tät finish.

CUVELIER LOS ANDES – CABERNET SAUVIGNON 2015 – Uco Valley
Intensiv mörklila färg. Fin parfym av viol, mint, salvia, cassis och mörka bär, fon renhet och modest ek. smaken har en tät kärna med bra vikt, extrakt och mogna tanniner, frisk med saftig mörk frukt, bordeauxlik med en lång frisk finish, bra grepp och potential.

CADUS WINES – MALBEC 2015 – Uco Valley – Gualtallary
Intensiv mörk färg. Ren och nyanserad doft med mogna björnbär, plommon, peppar, mint och salvia, diskret ek i bakgrunden. Smaken har bra vikt och täthet med måttlig mognadsgrad och alkohol, väl dold ek och en frisk ryggrad. Saftig mörk frukt, krossade björnbär och en lång finish med bra nyans och drickbarhet.

BODEGAS SOTTANO VICENTIN – JUDAS BLEND 2013 – Uco Valley
Bläckig mörklila färg. Väldoftande och blommig doft som bjuder viol, mörka bär, krossade vinbär, milda kryddor och modest ek. Smaken har en hög koncentration utan att bli baktung, rik och fyllig frukt med bra friskhet, mogna tanniner och en lång avslutning. Ett modernt och koncentrerat vin som samtidigt är drickvänligt med försiktig ek och briljant frukt.

 

92 LGP

ALBA EN LOS ANDES – LA MUJER 2013 – Mendoza – Vistalba
Bläckig tät färg. Nyanserad doft med massor av fina kryddor, mörka körsbär, cassis och lite blommiga toner. Tät och koncentrerad palett med fint distribuerade tanniner och en frisk bakgrund. Yppig och mogen frukt, dock med fin stramhet på slutet, nyanserad ek och en mycket god längd.

ALCHIMIA DE LOS ANDES – CABERNET FRANC LIMITED EDITION 2015 – Mendoza
Intensiv mörklila färg. Ambitiös doft med rostad ny ek i måttliga proportioner med fina kryddor, tobak, cassis och mörka bär. Smaken är fyllig, definitivt mer cabernet-struktur med massor av mogna tanniner, tät och lång på slutet, bra nyans och kraft, ännu ungt med god utvecklingspotential.

BODEGAS TRAPICHE – MEDALLA BLEND 2014 – Uco Valley
Bläckig mörklila färg. Väldoftande med blommiga inslag, viol, mörka bär och cassis. Smaken har en tät kärna frisk frukt utan att bli baktung, unga men putsade tanniner, ingen kännbar ek, lång finish, bra grepp och stramhet med peppriga och kryddiga toner. Frisk, drickvänligt och nyanserat.

MARCELO PELLERITI WINES – SELECTION GRAND RESERVE BLEND 2013 – Uco Valley
Mörkt bläckig nästan svart färg. Pepprig, kryddig och mörkfruktig doft med viol, mörka plommon och körsbär. Medel mot fyllig struktur med en ungdomlig textur, modest extraktion, pepprig mörk frukt och lång avslutning. Nyanserat, drickvänligt med balanserad friskhet.

PULENTA ESTATE – GRAN CORTE 2013 – Mendoza – Agrelo
Mörkt bläckig färg. Doften bjuder lite ny ek med söta björnbär, viol och plommon. Smaken är tät och ungdomlig med hög tanninhalt som bidrar med friskhet, lager av mörk frukt, diskret ek, mindre på smaken än doften, fint kryddig och ihärdig finish. Ett välbalanserat exempel i en tät, mogen och modern stil.

RICCITELLI WINES – VINEYARD SELECTION MALBEC 2014 – Uco Valley
Bläckig mörklila färg. Floral och väldoftande med viol, mörka bär, plommon och en mild kryddighet. Smaken har både täthet och koncentration men med god vigör och fräschör, väl distribuerade tanniner, krossade björnbär med en pepprig kryddighet, diskret ek och en lång utdragen finish. Ännu ungdomligt men bra proportioner och utvecklingspotential.

BODEGA ZUCCARDI – ALUVIONAL ALTAMIRA 2013 – Uco Valley
Klar mörklila färg. Ungdomlig doft med sedvanliga cassis, plommon och mörka bärtoner med lite örtkryddor och anis. Smaken är tät och fyllig men ändå med en tight, stram kärna, ren mörk frukt, cassis och en ihärdig, tät finish. Ännu ungt men snyggt uppbyggt med bra stramhet.

BODEGA VISTALBA – CORTE B 2015 – Mendoza – Vistalba
Klar mörklila färg. Ungdomlig doft av krossade bär, cassis, aromatiska örter, lakrits och Kirsch. Smaken är mogen och generös med en yppig textur, söt frukt, rostade och kryddiga toner. Integrerade tanniner, bra längd, generös frukt och kryddighet, dricker gott redan nu men har definitivt materialet för lång lagring.

BODEGA NORTON – PERDRIEL DEL CENTENARIO 2012 – Lujan de Cuyo
Bläckig mörk färg med en mognande kant. Intensiv doft, syltad frukt, plommon och mörka bär med läder och tobak. Smaken förenar en hög koncentration med milda tanniner, mogen frukt, integrerad ek och en lång köttig finish. Drickmoget idag.

BODEGA Y VIÑEDOS POLO – TAMMUZ MALBEC 2016 – Uco Valley
Klar bläckig färg. Fin renhet på doften, blåbär, cassis, milda kryddor och snygg ek med en viss stenighet. Smaken är tät med en stram ryggrad och uppfriskande tannin, frisk och saftig mörk frukt och en lång livlig finish. Elegant med bra täthet och utvecklingspotential.

BODEGA ANDELUNA – PASIONADO CUATRO CEPAS 2013 – Uco Valley
Mörkt rubinröd med en lila kärna. Fint rostad doft med kaffe grafit, cassis och örtkryddighet. Tät struktur med både vikt och volym, massor av tanniner som är balanserade om än ungdomliga. Frisk mörk frukt, cassis mint och salvia bra renhet och en lång avslutning med välintegrerade fat, känns mer cabernet och definitivt med potential.

BODEGAS TRAPICHE – TERROIR SERIES MALBEC FINCA AMBROSÍA 2013 – Uco Valley
Bläckig mörk färg. Solmogen och polerad doft av vinbär, björnbär och lite violtoner. Smaken är tät och kompakt med vital mörk frukt, bra fräschör av tannin/syra med nedtonad ek, saftig bärfrukt och en lång tät avslutning. Modernt och koncentrerat men med bra nyans, fräschör och drickvänlighet för stilen.

CARINAE VINOS – PRESTIGE 2010 – Maipu
Mörklila kärna och en mogen kant. Viss utveckling på doften med mörk frukt, torkade örter, tobak och blommiga toner. Ren och koncentrerad på smaken med en avrundad textur, dock med bra tanninbett, söt bärfrukt, cassis, björnbär med tobak och läder på eftersmaken. Bra läng, ihärdighet och komplexitet.

LA MASCOTA VINEYARDS – BIG BAT CABERNET SAUVIGNON 2014 – Uco Valley
Mörklila färg. Köttig och modern doft med ny ek, mogen mörk frukt, plommon och cassis. Bra vikt och volym med kompakt frukt, integrerade tanniner, både fräschör och fruktmognad med krossade bärtoner med lång, ren avslutning. Fin renhet och fräschör.

CADUS WINES – CABERNET SAUVIGNON 2015 – Mendoza – Tupungato
Bläckig mörklila färg. Floral doft med bra renhet – viol, rosor och röda bär. Smaken är tät och bred med avrundat extrakt en frisk syra, saftig mörk frukt, milda kryddor och en lång, livlig finish, bra struktur och renhet.

VIÑEDOS CASTA DEL SUR – CANYENGUE 2012 – Uco Valley
Mörklila kärna och en rubinröd kant. Kryddig och intensiv doft med viss mognad och komplexitet – peppar, mint, rökt kött och björnbär. Tät och kompakt struktur med koncentrerad frukt och toner av lakrits, rök och aningen mer ek på smaken än doften, dock med bra nyans, viss komplexitet och en lång utdragen finish.

VIÑA LAS PERDICES – ICONO MALBEC 2013 – Lujan de Cuyo
Mörklila kärna. Rökig och rostad doft (dock ej för mycket) fin ek, espresso och mogna vinbärstoner. Smaken är tät med en hög koncentration med hög tanninhalt, lite rostade toner av ek men massor av bred och yppig frukt, malda kryddor, peppar och en mogen, lång och tät finish. Ett stort och imposant vin som ännu behöver tid att finna harmoni men definitivt med potential.

CORAZON DEL SOL – SOLEADO 2013 – Uco Valley
Mörkt lila kärna. Fin parfym av viol, mint och garrigue med mörka plommon och cassis. Mycket bra täthet och vikt med finlemmade tanniner, vital mörk frukt och en örtig kryddighet av salvia, mint och modest ek. Lång och utdragen finish med bra renhet, frukt och drickbarhet.

FLECHAS DE LOS ANDES – GRAN MALBEC 2012 – Mendoza – Vista Flores – Malbec
Mörklila färg. Rökig och köttig doft med cassis, mörka bär och aromatiska örter. Fyllig struktur med bra vikt och fruktintensitet, rundad textur, försiktig ek med färsk bärfrukt, salvia, mint, tobak och en lång, ihärdig finish. Gott idag men byggt för att utvecklas.

BODEGAS SOTTANO VICENTIN – RESERVA DE FAMILIA 2015 – Mendoza – Agrelo – Malbec
Mörkt bläckig färg. Pepprig och kryddig frukt på doften med cassis, körsbär och söta plommon utan kännbar ek. fyllig och rik frukt med en rundad textur och lena tanniner, fräsch mörk frukt och en lång tät finish. Ett koncentrerat vin men nyanserat med bra drickvänlighet.

LUMINIS – PERDRIEL 2014 – Mendoza – Malbec
Djupt rubinröd färg med en mogen kant. Doften bjuder ren viss mognad och komplexitet med lager av söt mörk frukt, tobak och stilig ek. smaken är tät med rundat extrakt och bra harmoni, lång och kryddig finish med kryddig mörk frukt och toner av cigarrlåda. Bra drickbarhet och nyans idag.

BELASCO DE BAQUEDANO – ARGUENTOTA MALBEC 2011 – Mendoza – Agrelo
Medeldjup lila nyans med en mognande kant. Ren och parfymerad doft med mörka bär, cassis och blommiga inslag. Tät struktur med bra renhet och fräschör, avrundat extrakt och nyanserad kryddighet och saftig mörk frukt, nedtonad ek och stabil längd. Bra harmoni idag med viss mognad, dock med tveklös potential för ytterligare utveckling.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING