1

Anée Calvados Cuvée des Capucins får ett nytt utseende och guldvinst!

Anée Calvados Cuvée des Capucins, “folkets calvados”, har fått ett helt nytt och fräscht utseende där den nya förpackningen förmedlar och berättar om varumärkets historia. Den nya designen kommer att finnas ute i butik från mitten av november.

I samband med den nya designen så har även Anée Calvados vunnit GULD i World Calvados Awards 2021 i kategorin “Best Single Destillation”! Det är andra gången som Anée Cuvée des Capucines vinner en guldmedalj i denna prestigefyllda tävling. Nominering i år löd, “A round, rich blend of woody and apple notes with an almond finish. It is said to contain all the tastes of Normandy”.

Cuvée des Capucins har skapats för att hylla Capuchin-orden som fanns i Normandie på 1500-talet. Denna orden var kända för att hjälpa utsatta och fattiga människor i regionen samt att de även besatt en enorm kunskap om alkoholdestillering. Det är fortfarande ett mysterium om det är denna orden som först destillerade Calvados?

Anée fine Calvados Cuvée des Capucins hittar du i Systembolagets samtliga butiker med varunr: 112-02 | pris: 224 kr | 500 ml | alk.halt: 40% VOL.

En klassisk Anée Calvados Tonic:

Ta en näve isbitar i ditt favoritglas, kanske ett highball
Fyll på med 4-6 cl Anée
Häll på 10-12 cl SweTonic Fläder Tonic
Toppa med några tunt skurna äppelskivor och citronskivor.

Anée är en Calvados gjord på cider huvudsakligen av äppelsorterna Binet Rouge och Frequin Rouge. I tillverkningen har det använts ungefär sju kilo äpplen för att framställa 500 ml calvados. Anée är destillerad i kolonn och består av noggrant utvalda destillat av olika årgångar. Calvados är ett fruktdestillat av cider som tillverkas av krossade äpplen och ibland päron. Beteckningen är ursprungsskyddad i fransk lag och tillverkningen sker i Normandie i nordvästra Frankrike. Området Calvados har tre underregioner varav Pays d’Auge vanligtvis anses vara den bästa.

Anée Distillery grundades 1919 av Georges Anée i Vimoutiers, i Normandiet. I slutet av 1990-talet slog man ihop Anée destilleiet med Busnel destilleriet, den äldsta av de stora Calvados-producenterna. Detta gemensamma destilleri Busnel – Anée tillvaratar förfädernas know-how i destilleriprocessen men skapar även innovativa produkter som kombinerar tradition och nytänk.

Den nuvarande designen kommer att sälja slut innan den nya flaskan når Systembolagshyllorna,