Hem NyheterVinnyhet Anmälan till Lily Bollinger Award har öppnat – Tina Johansson tar över som tävlingsledare

Anmälan till Lily Bollinger Award har öppnat – Tina Johansson tar över som tävlingsledare

av Livets Goda

Vem blir Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2024? Lily Bollinger Award instiftades för över 20 år sedan och sedan dess har tävlingen kommit att bli en etablerad och erkänd del i arbetet med att lyfta kvinnliga sommelierer. I år öppnar anmälan med en ny tävlingsledare i form av stjärnsommelieren Tina Johansson.

I över 20 år har Champagne Bollinger tillsammans med Arvid Nordquist drivit tävlingen Lily Bollinger Award. Tävlingen har kommit att bli en etablerad och erkänd del i arbetet med att lyfta kvinnliga sommelierer. Att bli Årets Lily Bollinger har under åren utvecklats till att vara synonymt med att bli utsedd till Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Anmälan är nu öppen och i år syns en profil med ett förflutet i tävlingen som ny tävlingsledare.

Det känns otroligt roligt att få axla rollen som tävlingsledare för Lily Bollinger Award. Jag har själv ett förflutet inom tävlingen och stod som vinnare 2017. Jag ser fram emot att ge tillbaka till tävlingen, säger Tina Johansson, ny tävlingsledare för Lily Bollinger Award.

Tina Johansson har själv tävlat två omgångar i Lily Bollinger Award, där hon 2017 knep den åtråvärda vinsten och kunde titulera sig Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Idag är Tina chefssommelier på enstjärniga Restaurang Ekstedt, en del av svenska sommelierlandslaget (Swesomm) samt vinskribent.

Vi är väldigt glada att ha Tina med som tävlingsledare i Lily Bollinger Award. Tina har redan varit en del av tävlingen under flera år tillsammans med Emma Ziemann och vi ser fram emot att Tina fortsätter att vidareutveckla tävlingen. Vi hoppas också att vi kommer att få arbeta med fler tidigare deltagare som ett naturligt inslag i tävlingen, säger Evelina Walsö, projektledare för Lily Bollinger Award.

Lily Bollinger Award riktar sig både till professionella sommelierer, yrkesaktiva och studerande vid sommelierutbildningar. En vinst i tävlingen innebär inte endast den ärofyllda titeln ”Årets Lily Bollinger”. Förstapristagaren vinner även en cykel som är symbolisk och hedrar Lily själv, som ofta sågs cykla mellan sina vingårdar, samt en utbildningsresa till Champagne Bollinger.

Anmälan är öppen påwww.lilybollingeraward.se där sista anmälningsdag är den 6 maj.

För den som vill veta mer om tävlingssommellerie och deltagande i Lily Bollinger Award anordnas en digital informationsträff tillsammans med Tina Johansson den 21 april. Anmälan görs på www.lilybollingeraward.se.

Semifinalen går av stapeln den 19 maj på Arvid Nordquist kontor i Solna och den prestigefyllda finalen äger rum den 22-23 september i Stockholm.

RELATERAD LÄSNING