Anrikt skånskt destilleri lanserar Åhus Akvavit

Livets Goda 13 Jun, 2018
Whisky och Bourbon Skånska Åhus var länge centrum för svensk akvavit. Med lanseringen av Åhus Akvavit, ett nytt brännvin kryddat med fänkål, kummin, rosmarin, citron och pomerans, tar det 100 år gamla destilleriet upp produktionen för att återigen sätta den skånska byn på akvavitkartan.

I över hundra år har det destillerats kryddor, sprit och akvavit i skånska Åhus och under en lång tid gjordes all svensk akvavit i destilleriet som sattes i bruk år 1906. Efter en tids uppehåll återupptar destilleriet i Åhus nu produktionen av akvavit med lanseringen Åhus Akvavit, en klassisk akvavit i modern tappning, som åter ska sätta Åhus på den internationella akvavitkartan. 

– Åhus Akvavit är unik i sitt slag: samtidigt som den bjuder på en kontemporär smakupplevelse, andas den tradition och historia tack vare sitt anrika arv. Destilleriet i Åhus är legendariskt, och det är med både svensk, men framförallt skånsk, stolthet som vi återupptar destilleriets produktion av akvavit, säger Edouard Parlange, varumärkesansvarig för Åhus Akvavit.

Akvavit - en växande trend
Enligt svenska traditioner är akvavit, eller som det betyder ”livets vatten”, ett brännvin som smaksatts med minst en av kryddorna kummin eller dill. Med olika lagringsfat och ytterligare kryddning får akvaviten sedan sin alldeles egna nyans och karaktär, vilket ger en stor variation av smaker. För att bevara dess rena smak är Åhus Akvavit olagrad och sedan kryddad med fänkål, rosmarin, citron och pomerans.

Åhus Akvavit
Nummer Systembolaget: 88301
Alkoholhalt: 38,0%
Pris: 269kr för 70cl


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet