Anrikt skånskt destilleri lanserar Åhus Akvavit

Livets Goda 13 Jun, 2018
Whisky och Bourbon Skånska Åhus var länge centrum för svensk akvavit. Med lanseringen av Åhus Akvavit, ett nytt brännvin kryddat med fänkål, kummin, rosmarin, citron och pomerans, tar det 100 år gamla destilleriet upp produktionen för att återigen sätta den skånska byn på akvavitkartan.

I över hundra år har det destillerats kryddor, sprit och akvavit i skånska Åhus och under en lång tid gjordes all svensk akvavit i destilleriet som sattes i bruk år 1906. Efter en tids uppehåll återupptar destilleriet i Åhus nu produktionen av akvavit med lanseringen Åhus Akvavit, en klassisk akvavit i modern tappning, som åter ska sätta Åhus på den internationella akvavitkartan. 

– Åhus Akvavit är unik i sitt slag: samtidigt som den bjuder på en kontemporär smakupplevelse, andas den tradition och historia tack vare sitt anrika arv. Destilleriet i Åhus är legendariskt, och det är med både svensk, men framförallt skånsk, stolthet som vi återupptar destilleriets produktion av akvavit, säger Edouard Parlange, varumärkesansvarig för Åhus Akvavit.

Akvavit - en växande trend
Enligt svenska traditioner är akvavit, eller som det betyder ”livets vatten”, ett brännvin som smaksatts med minst en av kryddorna kummin eller dill. Med olika lagringsfat och ytterligare kryddning får akvaviten sedan sin alldeles egna nyans och karaktär, vilket ger en stor variation av smaker. För att bevara dess rena smak är Åhus Akvavit olagrad och sedan kryddad med fänkål, rosmarin, citron och pomerans.

Åhus Akvavit
Nummer Systembolaget: 88301
Alkoholhalt: 38,0%
Pris: 269kr för 70cl


Nya Nespresso Vertuo

Övrigt Nespresso lanserar nu en av de största nyheterna i företagets…
23 Oct, 2018

Nu kan du laga maten som format världshistoriens största genier

Mat och Restaurang Tror du på talspråket ”Du är vad du äter”? I…
23 Oct, 2018

Mackmyra släpper en ny ekologisk gin: Lab Distillery Organic Gin

Whisky och Bourbon Imorgon den 24 oktober lanserar det svenska dryckeshuset Mackmyra en…
23 Oct, 2018

Collective Arts släpper ny IPA smaksatt med färsk persika

Whisky och Bourbon Kanadensiska craft bryggeriet Collective Arts Brewery har tagit Sverige med…
23 Oct, 2018

Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet