Hem Nyheter Äntligen dags att fimpa?

Äntligen dags att fimpa?

av Livets Goda

Om du varit eller är beroende av cigaretter eller snus, vet du säkert  hur svårt det kan vara att sluta. Även om man klarar av att bli av med de fysiska abstinensbesvären efter en tid kan vanan sitta hårt och det kan kännas som om något saknas. För er som verkligen vill sluta röka eller snusa, här är det perfekta hjälpmedlet; Nikotinpåsar. 

Artikeln är i samarbete med Allwhiteonline

Nikotinpåsar

Nikotinpåsar som exempelvis all white är ett nikotinhjälpmedel som löns att använda när man vill sluta röka eller snusa för gott. Det är inget lätt beslut att sluta röka eller snusa och för att underlätta för dig själv lönar det att ta hjälp av de nikotinhjälpmedel som finns på marknaden. 

Att sluta röka eller snus är rätt beslut, för din hälsa och livskvalitet och för din plånbok, för att inte tala om dina närmaste. Dock kan abstinensbesvären vara väldigt svåra. De kan påverka sömnen, göra dig stressad och arg, framkalla ångest, svettningar och darrningar. Dessutom kan det vara svårt att finna ro, vad ska man göra istället? Vanan är nämligen en stor del av ett nikotinberoende. 

Där kommer nikotinpåsarna in, som en räddare i nöden. De underlättar de värsta besvären för dig. Du kanske undrar vad en nikotinpåse egentligen är? En nikotinpåse ser precis ut som en snusprilla och används på samma sätt men där tar likheterna slut. Nikotinpåsar innehåller nikotin, det ämne som gör en beroende av cigaretter och snus, men det saknar de riktigt farliga ämnena som själva tobaken, som innehåller bland annat kolmonoxid, tjära, ammoniak, kadmium och bly samt hundratals andra ohälsosamma ämnen.  All White Online erbjuder tobaksfria nikotinpåsar i alla möjliga smaker, allt för att göra detta så smidigt (och gott!) som möjligt för dig att slippa ditt beroende. 

Att nikotinpåsarna är tobaksfria är väldigt betydelsefullt. Det är nämligen så att själva tobaken innehåller mest av de cancerframkallande och farliga ämnena som finns i cigaretter och snus. Själva nikotinet, som håller beroendet i gång är också ett gift, men det framkallar inte cancer. Dock kan för mycket nikotin leda till en del besvär såsom svettningar, yrsel och illamående. Eftersom nikotinpåsar klassas som ett läkemedel, inte ett njutningsmedel, är det ytterst viktigt att man inte använder för mycket av dem. Kolla burken för dosering. 

Användning 

För det första är nikotinpåsar torra, de består av cellulosa som blivit besprutad med nikotin. 

De måste vätas med tungan innan de placeras under läppen. Låt påsen vara kvar i cirka 30 minuter. Du kan själv reglera hur mycket nikotin som kommer in i munnen, genom att flytta påsens plats emellanåt. 

Nikotinpåsen har många fördelar. Den är mycket diskret och kan användas nästan var som helst samt att du själv kan bestämma hur mycket nikotin du vill att ska frigöras i din mun. 

Om du inte tidigare är van med snus kan nikotinpåsen till en början kännas lite obehaglig och tandköttet kan svida lite men du kommer fort att lägga märke till dess oerhörda fördelar. Du har tagit första steget mot ett friskare liv bara genom att läsa denna text. Lycka till! 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING