Äntligen ett seriöst kändisvin!

Livets Goda 19 Jun, 2019
Vin Någonstans längs resan tröttnade nog de flesta av oss och genomskådade kändisvinkonceptet. Visst, det fanns några habila insatser men det mesta var ändå på en undermålig nivå. Därför är det riktigt kul att se mästerkocken Leif Mannerström ge sig in i leken och leverera en riktigt fräsch och pigg sauvignon blanc som tveklöst håller en seriös nivå!

Mannerström har en fäbless för sauvignon blanc vilket känns fullt förståeligt med tanke på att hans gastronomiska karriär fokuserat på det franska köket. Tillsammans med Loire-producenten Joël Delaunay har han skapat ett vin där majoriteten av druvorna hämtas från Loire men där en femtedel plockas in från södra Frankrike för att skänka en rikare frukt till vinet. Extra plus är onekligen årgången 2018 som hör till topparna i landet!

Livets Goda om 2018 Leif Mannerström sauvignon blanc
Inget snack om vad det är vi har i glaset men det bör påpekas att det aldrig blir övertydligt eller en yppig version av sauvignon blanc utan istället är det behagligt återhållsamma toner av fläder, krusbärsblad, citrus, grönt äpple och örtblommighet i ett charmant utförande.
 

"...sommar i ett glas!"

 
Smaken då? Jodå, krispig och ren frukt med snygg rondör - något som säkerligen är tack vare det sydfranska inslaget i vinet - och där ett piggt citrusinslag ger ett syrligt och rent intryck med nertonade inslag från trädgården. Kort och gott; sommar i ett glas!

87
LGP / Livets Goda
 
Leif Mannerströms sauvignon blanc har artikelnummer 70248, kostar 99 kronor och du kan beställa det till ditt föredragna Systembolag här >>
 
Prova att servera vinet till en machésallad med säsongens rödbetor, rödlök och en chèvreskiva som du vänt i solrosfrön och torrstekt i panna.

Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet