Äntligen ett seriöst kändisvin!

Livets Goda 19 Jun, 2019
Vin Någonstans längs resan tröttnade nog de flesta av oss och genomskådade kändisvinkonceptet. Visst, det fanns några habila insatser men det mesta var ändå på en undermålig nivå. Därför är det riktigt kul att se mästerkocken Leif Mannerström ge sig in i leken och leverera en riktigt fräsch och pigg sauvignon blanc som tveklöst håller en seriös nivå!

Mannerström har en fäbless för sauvignon blanc vilket känns fullt förståeligt med tanke på att hans gastronomiska karriär fokuserat på det franska köket. Tillsammans med Loire-producenten Joël Delaunay har han skapat ett vin där majoriteten av druvorna hämtas från Loire men där en femtedel plockas in från södra Frankrike för att skänka en rikare frukt till vinet. Extra plus är onekligen årgången 2018 som hör till topparna i landet!

Livets Goda om 2018 Leif Mannerström sauvignon blanc
Inget snack om vad det är vi har i glaset men det bör påpekas att det aldrig blir övertydligt eller en yppig version av sauvignon blanc utan istället är det behagligt återhållsamma toner av fläder, krusbärsblad, citrus, grönt äpple och örtblommighet i ett charmant utförande.
 

"...sommar i ett glas!"

 
Smaken då? Jodå, krispig och ren frukt med snygg rondör - något som säkerligen är tack vare det sydfranska inslaget i vinet - och där ett piggt citrusinslag ger ett syrligt och rent intryck med nertonade inslag från trädgården. Kort och gott; sommar i ett glas!

87
LGP / Livets Goda
 
Leif Mannerströms sauvignon blanc har artikelnummer 70248, kostar 99 kronor och du kan beställa det till ditt föredragna Systembolag här >>
 
Prova att servera vinet till en machésallad med säsongens rödbetor, rödlök och en chèvreskiva som du vänt i solrosfrön och torrstekt i panna.

Öppet hus, provningar och rundturer – det här händer nära dig under Ölets Dag

Whisky och Bourbon Onsdagen den 17 juli går årets upplaga av Ölets Dag…
17 Jul, 2019
Artikelarkivet