Hem Whisky & Bourbon Anytime IPA från Meantime Brewing Company – en öl som funkar…anytime!

Anytime IPA från Meantime Brewing Company – en öl som funkar…anytime!

av Livets Goda

Under veckan har vi satt fokus på Greenwich-bryggeriet Meantime i Londons östra delar och du har tidigare kunnat läsa om deras eminenta porter. Idag blir det fokus på bryggeriets Anytime IPA som är bryggd i så kallad session style vilket innebär en nertonad styrkeprocent. En öl med IPA:ns fullmatade tropiska stil men i mer drickvänligt format som funkar…anytime.

Meantime Brewing Company är mångt och mycket en framgångssaga signerad grundaren Alastair Hook. Idag är bryggeriet en del av Asahi Breweries men fortsätter verka som ett hantverksbryggeri där inte minst öl av typen Session står högt i kurs. Och det är precis vad vi har i våra glas nu, Anytime IPA som med blott 4,7 styrkeprocent skänker en mer lättdrucken IPA-stil. En sådan som man gärna tar en till av…

Livets Goda provar Anytime IPA från Londonbryggeriet Meantime

Vi har en session-IPA i glasen, en som tonar ner barrskogskänslan och i stället bjuder på halm, aprikos och örtighet i doftspelet. Men visst finns även det lätt tropiska med i bilen om än mer nertonat. Samma gäller med humlekänslan i smaken där sorterna mosaic, ekuanot, cascade och centennial arbetar fint med maltkänslan och skapar ett harmoniskt och balanserat örtigt intryck med precis rätt dos beska. Kolsyran är mild och bidrar till ett krämigt intryck. Anytime är en välbryggd session-IPA som aldrig tar över showen utan smyger fint i bakgrunden.

88 p

En öl du lika gärna tar ute på puben som hemma till maten eller framför tv:n för här bjuds karaktär utan att alkoholen sticker i väg.

Anytime IPA återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Den säljs i 12-pack och en burk (330 ml, 4,7%) kostar 15,90 kronor.

Till Anytime HÄR >>>

Läs gärna >>> Meantime Brewing Chocolate Porter – klassisk porter som låter malten glänsa

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING